trojči
|
Še zdaleč niso učitelji vsega krivi. Saj jih sploh ne morem kriviti, morajo delati to, kar piše v pravilnikih in to, kar jim reče ravnatelj. Narobe je, da jim rečejo, da se moramo starši z njimi učiti, ker jim tako vsidrajo prepričanje, da je tako prav. Kako jih naj starši prepričamo, da to ni res, brez da rečemo, da je to narobe? Prisiljeni smo spodkopati učiteljevo avtoriteto. Šola in starši bi morali delovati z ramo ob rami. Učinki sugeriranja permisivne vzgoje so pri meni pustili posledice. Vedno se nekaj žrem, če sem preostra, če zahtevam preveč, če ni mogoče bolje čakati, da bo otrok lepo mirno, sam, psihično pripravljen vstal od računalnika, in ker se to praviloma nikoli ne zgodi, pridem in se moram razjeziti, da sploh kaj dosežem. Jaz nisem taka, da ne bi verjela, če bi zvedela, da je moj otrok naredil to ali ono. Veliko se pogovarjamo in doslej se je še vedno izkazalo, da nimam problematičnih otrok. Nekajkrat sem celo sama vprašala v šoli, če se kateri tepe, če žali druge, vedno sem dobila odgovor, da ne. Strinjam pa se, da so starši preveč zaščitniški in ne verjamejo učiteljem. Mislim, da bi morali vseeno konstantno obveščati starše in ravnatelji se ne bi smeli bati posledic. Nekaj vode bi preteklo, ne bi bilo lahko, a na koncu bi bil rezultat. Povsod so skrajnosti, eni se nič ne ukvarjajo z otroki, ker jih ni doma, ker so preutrujeni ali kaj drugega, eni pa pretiravajo. Prijateljica se celo popoldne ukvarja z otrokom, je zunaj z njim, noter se z njim igra, bereta knjigice, uči ga pesmic,..., potem pa do 11., 12. ure zvečer kuha za naslednji dan, pometa, pere, pospravlja, lika, stanovanje ima čisto, z otrokom je ves čas, to je njen način življenja. Zamuja svojo duhovno rast, zanemarja svoje potrebe, otrokove potrebe je postavila na prvo mesto. Zadovoljna je. Ena druga mama je približno na tak način nadaljevala še celo osnovno šolo. In naša družba sugerira, da je to najbolje za otroka, mame, ki se otrokom posvečajo 100% so zadovoljne, jaz pa ne, ker imam druge prioritete, mi je bila vsiljena slaba vest. Vstanite v suženjstvo zakleti!!! Z mano vred.
|