MLIN -> RE: Operacija žrelnice (19.1.2006 10:33:58)
|
Pozdravljena Srki! Jaz sem nova na forumu, berem vas pa že kar nekaj časa. Imam hčerko, ki je stara 4,5 leta in sina, ki je bil star 3 leta. Ko je bila moja hčerka stara 3 leta je bila operirana žrelnico (imela je srednje veliko in pogosto vnetje ušes). Ta stavba, kjer delajo operacije žrelnice in mandeljnev je res zadaj za onkološkim inštitutom. Jaz takrat nisem smela biti zraven nje noč in dan. Še podnevi ne, samo v času obiskov, mislim da so bili samo dve uri popoldne. V sobi je bilo več otrok skupaj od malih do večjih. Eden je bil star dobro leto, kakšen pa tudi 10-12 let in takrat tudi pri malčku ni bilo staršev. Samo v sosednji sobi je bila mamica, vendar zato ker je bila njena hčerka gluha in da ji je bilo lažje in da se je ona potem z njo sporazumevala. Pa verjetno če bi katera še dojila, da bi tudi lahko bila, drugače pa ne. Drugače so pa sestre na oddelku rekle, da so otroci bolj pridni, se igrajo, jejo,... če staršev ni zraven. Pri moji hčerki moram reči, da je to kar držalo. Tam so se igrali (kot v vrtcu), jedli in moram reči, da ni jokala. Drugi dan ko je bila pa operirana je bila pa zelo boga. Ko sem prišla k njej je bila taka, kot da me ne pozna, pa nič ni govorila, bila je tako čudna, da sem spraševala sestro če je res vse v redu z njo. Ko je bil pa moj obisk proti koncu je pa začela malo govort, samo potem je pa glih prišla sestra in rekla konec obiskov. Takrat mi je bilo pa res hudo in sem po poti jokala. Tako boga je bila jaz pa nisem smela biti zraven nje. Aja na začetku je tudi še kar malo dremala, samo to je bila posledica narkoze. Verjetno je lahko mamica zraven samo v določenih primerih, ker tukaj tudi niso imeli ne vem koliko prostora. Mogoče je pa zdaj že kaj drugače, ker mi smo bili operirani že eno leto in pol nazaj. Je pa res da takrat nobeden otroček ni jokal, tudi če ni imel staršev poleg. Ne vem koliko je tvoj malček star, če je še zelo majhen boš mogoče lahko zraven, probaj se zmenit. Naši sem že lahko malo dopovedala in je ona lažje prenesla kot jaz. So pa takrat zraven sno stavbo zidali, samo ne vem točno kaj naj bi bilo v njej. Meni se zdi da so takrat rekli, da se bodo tudi oni preselili, ne vem pa točno. Ker tukaj kjer sva bili je bilo že vse staro. Prvi dan ko je prišla je imela pregled, drugi dan je bila operirana, tretji dan pa je šla domov. In ko sem tretji dan prišla po njo je bila čisto v redu, kot da ni nič bilo. Midve sva morali samo ušeska pazit nekaj časa, pa glave nisva smeli umivati, ker je imela tudi izliv in so ji bobenček prerezali in vakumsko izliv ven posesali - upam da sem si prav zapomnila. Želim vama vse dobro in da je prišlo že do kakih sprememb, za otročke prijaznih. Mojca
|
|
|
|