Kokošji paprikaš (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Urška* -> Kokošji paprikaš (18.1.2006 23:18:01)

Ojla!

No, kako ga ve naredite?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




artista7 -> RE: Kokošji paprikaš (18.1.2006 23:37:29)

ti odgovorim jutri, danes se mi ne da več pisati, sem preveč zmatrana za tako temo. Lahko pa jutri, še z veseljem, če rabiš recept[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kokošji paprikaš (19.1.2006 10:04:46)

Halo!!!
Enako,kot telečji,le da moraš pri pertuninskemu pazit,da meso,ki je izredno mehko,ne razpade,zato dušimo popraženo čebulo vsaj pol ure prej,preden dodamo meso.
Na maščobi prepražimo drobno sesekljano čebulo,da svetlo zarumeni.Dušiš jo pol ure,na koncu počakaš,da vsa voda povre.
.Dodaš strt česen,rdečo papriko,
lovorov list,paradižnikovo mezgo.
Priliješ malo kostne juhe in soliš.
Nato dodaš na kocke narezano meso.
Dušiš ga do mehkega(ne preveč časa)
Meso vzameš iz lonca in ga preložoš v drugopododo.
Vlago izpariš,nato čebulo pomokaš,spet
vse popražiš in ponovno zaliješ z kostno juho,tako,
da dobiš vezano,primerno gosto omako.
Dobro prevreto omako pretlačiš in
ko to narediš,spet zložiš vanjo meso,
zaliješ z belim vinom in kislo smetano,ter spet povreš.
Če je omaka sladka ji dodaš nekaj kapljic limoninega soka.

Količine za 4 osebe:

-60-70dag perutnine,
-3dag olja,
-40dag čebule,
-sol,
-3dag prekajene slanine(po želji in okusu jo dodaš)
1-2 dag moke,
-2dag paradižnikove mezge,
-1dag hude paprike v prahu,
-1 dcl belega vina,lovorov list,
-2 stroka česna,
1 dcl kisle smetane,
-kostna juha za zalivanje





Urška* -> RE: Kokošji paprikaš (19.1.2006 23:47:14)

neva hvala!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

artista7, ne bom nič jezna če še ti napišeš svoj recept.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz sem ga kuhala na neki čist preprosti način, pa bi rada kaj bolj okusnega.

lp




Stran: [1]