Anonimen -> RE: Kokošji paprikaš (19.1.2006 10:04:46)
|
Halo!!! Enako,kot telečji,le da moraš pri pertuninskemu pazit,da meso,ki je izredno mehko,ne razpade,zato dušimo popraženo čebulo vsaj pol ure prej,preden dodamo meso. Na maščobi prepražimo drobno sesekljano čebulo,da svetlo zarumeni.Dušiš jo pol ure,na koncu počakaš,da vsa voda povre. .Dodaš strt česen,rdečo papriko, lovorov list,paradižnikovo mezgo. Priliješ malo kostne juhe in soliš. Nato dodaš na kocke narezano meso. Dušiš ga do mehkega(ne preveč časa) Meso vzameš iz lonca in ga preložoš v drugopododo. Vlago izpariš,nato čebulo pomokaš,spet vse popražiš in ponovno zaliješ z kostno juho,tako, da dobiš vezano,primerno gosto omako. Dobro prevreto omako pretlačiš in ko to narediš,spet zložiš vanjo meso, zaliješ z belim vinom in kislo smetano,ter spet povreš. Če je omaka sladka ji dodaš nekaj kapljic limoninega soka. Količine za 4 osebe: -60-70dag perutnine, -3dag olja, -40dag čebule, -sol, -3dag prekajene slanine(po želji in okusu jo dodaš) 1-2 dag moke, -2dag paradižnikove mezge, -1dag hude paprike v prahu, -1 dcl belega vina,lovorov list, -2 stroka česna, 1 dcl kisle smetane, -kostna juha za zalivanje
|
|
|
|