balaena -> pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc? (18.1.2006 21:25:14)
|
danes smo naso trimesecnico peljali na sistematski pregled in cepljenje, ter izvedeli, da so "lisaji" na kozi morda posledica alergije. hcerko polno dojim, zato je pediatrinja predlagala, naj iz svoje prehrane izkljucim mleko, jajca in vse hrano, ki vsebuje eno ali drugo. ce do naslednjega pregleda (6 tednov) ne bo bolje, jo bomo peljali na testiranje. do sedaj se nisem nic kaj posebej pazila pri hrani. na zacetku ze malo. ker pa sem srecnica, ki je iz porodnisnice prisla z 2kg vec kot pred nosecnostjo in ker sem tudi srecnica, katere otrocek ni imel krcev, sem normalno pila mleko (oz. kakav) zjutraj in zvecer, jedla mandarine in pomarance (1 na dan), cokolado in druge sladkarije,... zdaj bi se seveda rada drzala diete in s tem pomagala dojencici. malo berem po forumu in seznam prepovedanih zivil je vedno daljsi. zdaj sploh ne vem vec, kaj naj jem zjutraj in zvecer. za kosilo bo ze slo - riz, krompir, testenine brez jajc? pa kaksna perutnina? ne vem pa kako je s kruhom - ja ali ne? pa kaj naj poleg jem. pediatrinja je rekla, naj pijem sojino ali rizevo mleko, na forumu pa berem, da je soja tudi lahko sumljiva? itak sem pa navajena samo kakav piti :( no, jamrala bi lahko se pol ure. zato vas samo prosim, ce mi napisete kako se kaj prehranjujete tiste, ki imate podoben problem. pa najlepsa hvala v naprej in dober tek! lpb aja, kako je pa s sezamom? jaz pijem namesto vode bebi caj (upam, da to lahko), enkrat na dan si pa zakuham sezam, tako preventivno, za nastajanje mleka.
|
|
|
|