Anonimen -> RE: Burek... (18.1.2006 20:07:13)
|
Osnova je listnato testo in obilje maščobe, bolj je masten bolj je fin. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Vsak list listnatega testa na debelo premažeš z maščobo (olje, margarina, maslo) in potem naložiš gor nadev, pa spet list z maščobo, nadev,... na koncu vse premažeš - s čim že - maščobo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Za mesni nadev nimam pojma, če je sirov (skuta, liptarski sir, mascarpone,...), paše zraven seveda kisla smetana, zelenjavni pa je odličen bučkin pa špinačin, tudi tukaj s kislo smetano ne šparamo. Pri zelenjavi pazi, da se dobro odcedi, da ne bo polna vode. Iz vsega tega sledi, da boš morala na burek za nekaj časa pozabiti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|