PRVI PREGLEDI (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

JEŠA -> PRVI PREGLEDI (18.1.2006 11:40:40)

Punce, berem vas nonstop, vendar se nič ne oglašam,....

Po dveh letih neuspelih poskusov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], sva se z mojim odločila, da greva na preglede.

Jaz sem včeraj dala kri (za hormone????), moj pa je dal kri danes zjutraj, naslednji teden pa še spermogram.

Sem pa začela spet s Klomifenom. Mi je dal škatlico za dva ciklusa, pol če ne bo nič pa sklikanje maternice,....

Zanima me zakaj so rabili kri. Kakšna je to preiskava, če morda katera ve bi vas prosila za odgovore.

Hvala,...

JEŠA

emaa -> RE: PRVI PREGLEDI (18.1.2006 12:27:35)

kri vzamejo, da preverijo raven hormonov v krvi, (FSH, LH, prolaktin), Če greš malo po netu brskat, boš našla normalne vrednosti. Pa mislim, da raven estrogena preverijo. Pri moškem testosteron (ne vem, moj ni dajal krvi za to). Če vrednosti hormonov niso v mejah normale, imaš lahko prezgodnjo menopavzo, lahko preprečujejo O, pa še marsikaj, rabijo pa vedet, saj marsikatero zadevo lahko s primernimi zdrvaili pozdravijo.

JEŠA -> RE: PRVI PREGLEDI (18.1.2006 12:37:04)

Emamair hvala za odgovor.

Tudi mojemu so vzeli kri, ker morejo pregledat HIV, pred spermogramom. To naredijo nekatere bolnice...

Upam, da bo vse v redu in da bom čimprej zagledala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], po dveh letih.....

Ješa

emaa -> RE: PRVI PREGLEDI (18.1.2006 13:19:44)

a tako, za HIV so tudi mojemu vzeli, ampak za IVF

Anonimen -> RE: PRVI PREGLEDI (18.1.2006 13:22:50)

naju je dal ginekolog na prvem pregledu na odvzem krvi in dobili smo rezultate za:
krvno skupino, raven hemoglobina, levkocitov, nivo sladkorja v krvi, raven  hormonov pri ženski, pri obeh pa tudi test za bolezni: sifilis, zlatenica, aids.
Preden partner da seme za spermiogram, mora imeti potrdilo, da ni okužen z aidsom.
Je pa tudi super, ker sva končno izvedela svojo krvno skupino in rh faktor. Imava celo enako :)

Stran: [1]