putina -> RE: Koliko časa so vaši otroci v vrtcu??? (27.1.2006 9:53:06)
|
Vidim, da imate v večini kar 8 - urni delavnik .. no, pri nas 8 - urni delavnik obstaja samo na papirju. Do sedaj, ko nisem imela otročka mi to pač ni predstavljalo nekega hujšega problema (seveda vsakršni plni za popoldne seveda odpadejo) .. pač si delal dokler si delal (dokler nisi vsega naredil). Sedaj pa imam otročka in si ne predstvljm kako bo ko bom šla v službo. Pri nas je še tako da niti v en dan naprej ne moreš predvideti kdaj boš lahko šel domov. Pač prevladuje miselnost, da je treba živeti za firmo. V glavnem smo samo mladi kadri, večinoma sami ambiciozni. Nekateri imajo družine, vendar so le - te na drugem mestu - očitno. Saj bojo mojo pikico, ko bom šla v službo vsaj kakšno leto čuvali dedki in babice, vendar si ne predstavljam, da bom cele dneve brez nje - saj je moj otrok, poleg tega pa tudi dedki in babice nimjo neomejenih zalog energije. Imava pa ob s partnerjem takšno službo, kjer je 8 - urni delavnik prej izjema kot pa pravilo. Skratka, zanim me, kakšno stopnjo izobrazbe imate, da lahko pač greste po 8 urah domov. Sama imam VII. stopnjo in nisem na nikakršnem vodilnem delovnem mestu, pa se od mene vseeno pričakuje, da je služba na 1. mestu. Do sedaj sem sploh živela v veri, da danes službe z 8 - urnim delavnikom enostavno ne obstajajo več, pa očitno so še .. bom zelo vesela kakeg priporočila ..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|