|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Znane slovenke & CR
18.1.2006 19:57:22   
Anonimen
Scarlet, ti že v naprej nebi dojila, sedaj bi se pa še porodu rada izognila. A otroka bi pa imela, al tudi to ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Znane slovenke & CR
18.1.2006 20:06:10   
CIPRESA
Tudi meni so v kranju čakali do konca ali bo ali ne bo in bili pripravljeni če bo CR potreben. Porod je trajal 13 ur in pol in prosila sem na mizi za njega ....ampak mi je babica rekla "gospa CR je operacija, tudi CR ni tako enostaven", in so mi raje dali injekcijo da sem za 15 min. zaspala in se tako odpočila. Danes mi ni žal da nisem rodila s CR. Bilo je grozno a smo tudi to preživeli in me ni strah naslednjega poroda ker huje kot je bilo ne more biti več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Znane slovenke & CR
18.1.2006 20:08:21   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Scarlet, ti že v naprej nebi dojila, sedaj bi se pa še porodu rada izognila. A otroka bi pa imela, al tudi to ne?


Mat'r ste ene nesramne no!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Znane slovenke & CR
18.1.2006 20:13:45   
Anonimen
Al pa foušne!

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Znane slovenke & CR
18.1.2006 20:27:05   
cmokec
Jaz sem prvič rodila po naravni poti. Porod je bil kar hiter, saj so mi dali umetne popadke. Fino sem se jim strgala in dobila veliko notranjih in zunanjih šiviv. Prvi mesec nisem sedela na riti nič, drugi mesec sem sedela samo na eni ritnici, tretji mesec sem se pa že pogumno usedla na celo rit. Tako sem imela vse v podpludbah in razboleno, da so mi prvi ginek. pregled po porodu prestavili za 1 mesec.
Drugič sem iz zdravstvenih razlogov rodila s CR. Prvi dan je bolelo zelo, po štirih dneh sem bila brez tablet proti bolečinam. Hodila sem neprimerno lažje, da odvajanja na WC-ju niti ne omenjam.

Sama se za CR nebi prostovoljno odločila, je bil pa porod brez bolečin, posledice poroda pa skoraj neznatne.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 7:51:41   
Scarlet
Če se bo dal, si bom zrihtala CR...ja dojila pa 99% ne bom!
Če ti uživaš v bolečinah, jaz NE!
Pa če se ti zdi, da je v tem stoletju to potrebno, hej...GO FOR IT!

Jest sem mal bolj komot!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 8:02:50   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kaj se pa ti napenjas? Vprasanje je bilo, ali se da dobiti CR tudi ce ni nujno in odgovorila sem, da se da. Samo veze moras imeti. Ce tebi to ni prav, ti ne morem pomagat. Tako pac je.
Tudi pri nekaterih drugih stvareh se prej pride na vrsto, ce imas veze in ne vem zakaj bi cakala na nekaj 1 mesec, ce lahko le-to dobim v 1 tednu.-- karkoli ze to je.

Je pa res,da se tisti ki vez nimajo pritozujejo. Ampak to pac ni moj problem.




Ne napenjam se nič sploh, razen, kadar me kakat. Pa še to je zadnje časa, hvala, kar vredu. Vem, da so potrebne "zveze" za marsikaj. Ampak dejstvo, da imaš ti veze, da si prijavljena kot anonimna in da nas informiraš o tem, da jih imaš ( kar je pač tvoja prednost in pravica in karkoli že, če si si tako zrihtala) torej to dejstvo, nikakor ne pomaga tisti, ki je spraševala za podatke in informacije, in vsem, ki jih to zanima tudi ne koristi popolnoma nič. Sploh.  Golo dejstvo - razumeš??? Če pa bi napisala, da ja, da se da po vezah, da ji lahko pomagaš, da ji lahko svetuješ kako, če bi ji pustila tvoj mail, kjer bi te lahko povprašala o tem in onem... potem bi tvoje pisanje in info imelo smisel. Tako pa je samo hvalisanje. Lahko bi tudi samo napisala, da se da po vezah. In to še ne bi bilo hvalisanje. Vse ostalo pa je.

In kako veš, da jaz oz. katera druga nima vez? Samo ne pretegujemo se tle za brezveze, če s tem nikomur ne pomagamo. 
nazorni primer : vprašanje : "Ali je kje v Ljubljani mehiška?"
                            odgovor 1:   " Ja, je.... Jaz velikokrat jem tam in ful je dobra in...."
                            odgovor 2 : " Ja, je v centru, pa v city parku, pa.... velikokrat sem v city parku in ta mi je                                                       posebej všeč , tudi cenovno je ugodna...bla bla bla"
Čutiš razliko?user posted image

Samo to sem hotela povedati.user posted image  
p.s.
Če mački stopiš na rep, zacvili.user posted image  Ah ja... pa nisem anonimna.user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 19.1.2006 8:07:47 >


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 9:29:45   
saratanja
Hmm......ne mi zamerit, ampak Scarlet meni se zdi tvoj pogled na CR vseeno zelo idealističen. CR pač ni brez bolečin, pa še za vedno imaš brazgotino. Tvoje tkivo pač ni več celo. Zadnje čase znam kar dobro napovedovati spremebo vremena, ko me začne brazgotina srbeti in skeleti. user posted image  Pa da ne pozabim omeniti, da je pred kratkim, ženska na porodu umrla med CR. ????

Sicer pa sem se jaz prvič tudi v začetku nosečnosti bala poroda....pa se potem kar navadiš na to idejo, da mora dete pač nekako ven....in ne vem zakaj si slikaš samo one težke primere, zakaj ne slišiš tudi tistih ko so ženske rodile mimogrede? Tudi take so....in včasih sem jim prav "fouš", ko razlagajo, kakšne nepopisne trenutke so doživele, ko so dobile svoje otročke....

Kar se pa tiče dojenja, je to pač čisto tvoja stvar in stvar tvojega otročička.......moje izkušnje so, da je bilo veliko lažje dojit (sva se dojila pol leta), kot pa potem, ko smo kar naprej pripravljali umetno mleko...pa je bil prevroč, pa premrzu...pa sredi noči ga je bilo treba pripravljati...pa da ne omenim vsega tistega pomivanja...bljak. Samo upam, da nam bo šlo tudi v drugo tako enostavno v začetku.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 10:27:51   
Margareta

Sama sem se najbolj bala CR (pred menoj ga je imelo kar nekaj sorodnic in moja mati), pa je do konca kazalo, da bo šlo po naravni poti
no na koncu sem rodila s pomočjo CR.
Pa me je kar nekaj časa matralo, imela sem en čuden "zaplet" po tej operaciji (menda je redek), še tri mesece po operaciji mi je ob nepremičnem stanju (npr. ko sem previjala malega) noga dobesedno odrevenela, postala mravljinčasta, skoraj lesena.
Tako, da če grem še enkrat, grem poskusit najprej naravno.

Glede dogovora o CR - danes je en članek v Dnevniku.
Iz svojih izkušenj ti pa lahko edino povem, da bo moja kolegico prav te dni rodila s pomočjo CR, ker se ji otrok ni obrnil. V Ljubljani so ji rekli, da bi morala najprej poskusit rodit vaginalno in šele potem, če res ne bi šlo bi ji naredili CR. Pa se je enostavno šla zmenit v drugo porodnišnico.

Glede znanih slovenk, ki rojevajo s pomočjo CR (če imava v mislih isto) ona je enkrat že rodila s pomočjo CR (prav zaradi prečne lege otroka).

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 12:42:59   
KMALU
Mene osebno je carskega reza strah, poroda pa ne. Raje se mucim 24 ur, kot da imam brazgotino, poleg tega pa moram se 10 dni ostat v porodnisnici- nocna mora!!

Glede dojenja pa misim, da je dosti lazje, ce vsaj na zacetku dojis. Tako kot je ena napisala- vso tisto mesanje mleka pa koliko je dela s tem pa vedno moras biti pripravljen... Ce pa dojis pa lepo das josko venuser posted image  pa je papica takoj pripravljena.
Sem pa sigurna, da bom dojila 6 mesecev, potem pa kmalu prekinila. Nekako mi ni vsec, da se tako velikega otroka doji in tudi zdi se mi, da je takrat ze dovolj velik, da ga zacnes na drugacno hrano privajat...

Ce se je pa katera odlocila, da ne bo dojila, je pa to njena stvar. Mislim, da se ne rabi tukaj prepirat z nikomer, ker najbrz je ne bo noben argument ZA (dojenje) preprical, da spremeni svoje mnenje...


... glede znanih slovenk.. mislim, da jih ni toliko, tiste ki pa so pa verjetno niso kar tako zelele CR. Sem pa prepricana, da se po evzah da vse zrihtat, ja. Samo ne vem kdo je tako butast (oprostite), da si zeli bolecine, brazgotino in 10 dni lezanja vec.... user posted image

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 13:34:53   
Katjusa
jst se nisem rodila! tko da ne vem kako zgleda ne eno ne drugo sma sem brala tam nekaj vse o CR pa me mine ze ob misli na vse to tak da se CR bojim in upam ter vsak vecer pred spanjem molim da bo slo po naravni poti vam aprila sporocim ce je slo al ne! Imam pa prjatlco k se boji naravnega poroda in si zeli da bi imela CR in ce mene kdo vprasa bi blo najbolj posteno da bi zenskam pustili rodit kot si zelijo ce si ena zeli CR ga nej dobi nekatere so pripravljene to placat sej se vsi zavedamo da to stane dosti vec kot pa naravni porod tko da......

Kar se pa dojenja tice se strinjam z kmalu da bi tud jst rada dojila tja do 5-6 meseca potem pa je treba otroka navadit tud na kej drugega ker si predstavljate eno letos tarega otroka in sta nekje na obisku se mu zlusta zize in ti zacne majco gor vlect.....Vsekakor si pa dojenja zelim ker se mi ne bo dalo v prih mesecih tekat pa mleko pripravljat tako je pa vedno na voljo kjerkoli in kadarkoli! Bog nam dej mleka:)

Uzivajte pa tiste k si zelite CR jst bi vam z veseljem ustregla mogoce bi se mogl pa mal na vlado vrect pa za kak referendum podpise zbirat:) to v nasi drzavi kr fino spila:))

LP Katja

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 13:44:32   
dory
No punce easy :)...jst sem mela CR...ni bil selektivni ampak urgentni...pa me ni kej dost bolel, hitr sem se postavla na noge, in dones tud brazgotinca ni skor nic opazna :)


Kdo pa je rekel, da je dojenje mucenje? Da trpis,ko dojisuser posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 14:03:03   
Anonimen
Mene je pa bolelo kot **** po CR. Še dolgo, dolgo, dolgo, zelo, zelo, zelo. Izgleda, da je to ful različno.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 14:08:09   
eva1
Ja denar je sveta vladar...ion mislim, da se je pri nas možno zmenit za CR, če imaš veze ali nekaj veljaš!

tako je -ene smo po cr k puške, druge še mesece boli....jaz imam veliko brazgotino(od simfize od popka), po 10 m še ful vidno, pa me ni nikoli ful bolelo...druga pa spet po laparoskopski operaciji ne morjo 3 dni ustat...to je ful različno!

Kar se tiče dojenja-se sploh en bom spuščala več v to temo...očitno nekatere trpijo in ne vem kaj še med dojenjemuser posted image ..kr neki uglavnem!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 14:15:27   
Anonimen
Ce je ze toliko stvari prepuscenih materam, jim bi bilo po mojem treba prepustiti tudi odlocitev o nacinu poroda.

Jaz cisto osebno sem proti CR (seveda ne v nujnih zdravstvenih zadevah) in proti EA, ker se mi zdi, da noben ni brez posledic za otroka. Ce pa se katera odloci za enega ali drugega... Zarad mene komot!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Znane slovenke & CR
19.1.2006 16:46:24   
Anja**
Cr se da dobit po vezah.

O tem sem govorila s sokrajanko, ki se je tocno dogovorila za datum, ki ji je ustrezal (da so ble vse lune na svojem mestu user posted image  ). Mimogrede so ji pri drugem CRju napravili se poseg, ki ji onemogoca, da bi se kdaj zanosila.

Je pa slo za dobro poznanstvo brez plavih kuvert.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Znane slovenke & CR
20.1.2006 7:44:32   
saratanja
uf, ja meni je tud moj ginekolog včeraj na pregledu omenil sterilizacijo. Je rekel, da je čas, da se malo pomenim doma okoli tega ali želimo še kakšnega dojenčka, pa da če se odločim, da ne idealna prilika pri porodu..... hm, a to pomeni da me je že čist obsodil na CR??????

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Znane slovenke & CR
20.1.2006 12:20:51   
Katjusa
saratanja ja kolk otrok pa mas da ti s steralizacijo grozijo? al si mela vedno CR pa ker v takem primeru ni pametno met vec kot tri pac priporocajo steralizacijo? Sorry za osebno vprasanje sam men se zdi da to ni ginekologova stvar da se bosta za to odlocila sama ti in tvoj!

LP Katja

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Znane slovenke & CR
20.1.2006 12:35:47   
saratanja
Katjusa..nič hudga za vprašanje. Ko človek napiše  samo nekaj besed o kakšni zadevi se lahko iz tega izcimi čist nekaj tretjega.

Saj mi ni grozil:) Je pa včasih res mal....hmm, no mal netakten bi rekla. user posted image

Sicer sem pa sama sprožila to debato, ko sem rekla, da bo tale pikica zdaj moj zadnji otrok...kar je precej logično, ker imam že 37 let in je bil prvi otrok rojen s CR, in bo po vsej verjetnosti tud tale... Se pravi dva CR v roku 2 let, pa še dva mulčka na grbi....no malo sem utrujena in nekako se mi ne zdi več verjetno, da bi imela še enega. Pa je predlagal rešitev s sterilizacijo...samo predlagal, je pa tud on sam rekel, naj lepo v miru in temelito premislim in se s svojim o tem sama odločim....

A ja pa, da po imam lahko mirno še enega otroka kljub CR..se pravi tri. Baje po novem nekaterim dovolijo celo 4X CR? Samo meni se pa to vseeno zdi na koncu koncev malo mazohistično...pa še po svoje egoistično če vzameš v račun riziko ob porodu, pa da potem pustiš za seboj nepreskrbljene otročičke brez mame.



(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Znane slovenke & CR
20.1.2006 12:40:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anja**

Cr se da dobit po vezah.

O tem sem govorila s sokrajanko, ki se je tocno dogovorila za datum, ki ji je ustrezal (da so ble vse lune na svojem mestu user posted image  ). Mimogrede so ji pri drugem CRju napravili se poseg, ki ji onemogoca, da bi se kdaj zanosila.

Je pa slo za dobro poznanstvo brez plavih kuvert.


Ja, jaz tudi eno tako poznam, samo da tam ni bilo  noč v zvezi z lunami in sterilizacijo.

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Znane slovenke & CR
21.1.2006 22:30:46   
spacey
Tudi jaz sem rodila s CR in v tadrugo, morda tudi v tatretje bom rodila s CR, ker drugače ne bo šlo.

Povem lahko samo to, da sem po celodnevnem raznoraznem mučenje ob vseh pregledih, popadkih in od 21h zvečer, pa do 6h zjutraj, ko se tamali ni niti malo premaknil navzdol in vseh mukah, ki sem jih preživljala (vročina, popadki kjub EA, itd.) samo še želela in jih dobesedno prosila za CR. Naredili so mi ga šele ob 8:30, ker je ob 7h ali 8h bila menjava smene in takrat je bilo okoli mene en kup folka (od vajencev do strokovnjakov) in so se le odločili, da drugače kot s CR, pa le ne bo šlo.

Tisti dan (1.4.) sem se zbudila šele okoli 15h...v bistvu se sploh ne spomnim in do drugega dne sploh nisem bila zmožna ničesar. Naslednji dan sem mogla vstati iz postelje, pa se mi je grozno vrtelo...sploh nisem bila prizemljena na tla. Beda! Potem pa je bilo vsak dan boljše. Priznam pa, da ni bilo lahko vstajati iz postelje, sploh pa ne z malim skoraj 4,5 kg velikanom v naročju.

Ampak tudi to je šlo mimo in v "pozabo"...zdej so druge zadeve spet aktualne...npr. tardeča, ki me vsak mesec ponovno spomne na hudičeve popadke!

Glede zvezd in CR, pa mislim da je možno, da si ga katera privošči...nič novega.


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Znane slovenke & CR
21.1.2006 22:47:24   
Seven*
Mene pa tak egoisticen pogled na nosecnost-porod zelo razzalosti. Starsevstvo je na nek nacin v veliki meri odrekanje. Se mi zdi, da je bolecina, ki spremlja porod, razbrazdane bradavice, sivi, mastitis se najmanj.. Saj se vsega spomnim, vem, da je bolelo, a to kar pride kasneje je vcasih dosti tezje. Mariskomu se zgodi da se letno dni ne naspi, ko se koncajo krci se zacnejo zobki, potem pridejo bolezni, visoke vrocine ipd.. To dostikrat bolj boli, kot tista fizicna bolecina. Ker se dogaja tvojemu otroku.. Pa mi daje misliti, ce se bo mamica, ki ze na zacetku zavraca dojenje znala potem dovolj kvalitetno posvetiti svojemu otroku, ali bo spet ovinkarla med razlicnimi moznostmi..

Ko je moja mama rojevala je bila ena na porodni mizi, ki je kricala: "Nocem rodit, ne bom rodilaaaa!" Pa se je ginekolog zasmejal in pripomnil:"Tako kot je slo noter, bo slo tudi ven!!" user posted image user posted image

Pa brez zamere. Razmisljanje pac.

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Znane slovenke & CR
21.1.2006 23:02:35   
BigWhale
Vsekakor je vec kot odlicno to, da zenska ve za kaj se odloca, tudi, ce se odloca za carski rez.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caesarean_section

Vsekakor je zanimiv podatek, da je v ZDA umrljivost porodnic pri carskem rezu kar stirikrat vecja kot pri vaginalnem porodu. Lepo je tudi, da zenska ve, da imajo otroci rojeni s carskim rezom precejkrat tezave z dihanjem. Ponavadi gredo tako ali tako najprej na ozivljanje, saj ne zadihajo sami, ker do poroda sploh ni prislo.

:)


_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Znane slovenke & CR
21.1.2006 23:12:43   
Anonimen
Starsevstvo je na nek nacin v veliki meri odrekanje.


Bi prej rekla, da prilagajanje.

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Znane slovenke & CR
21.1.2006 23:19:09   
KMALU
Za mene bo starsevstvo sreca. Za kogar je odrekanje, ne vem zakaj se je zanj odlocil.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?