zdravstveno zavarovanje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> zdravstveno zavarovanje (18.1.2006 8:56:02)

Ja kako je s tem, če oče in sin nista na enakem naslovu prijavljena. Je potem lahko otroko po njem zavarovan? Jaz pa sem brez zaposlitve in kako je potem s tem, če otrok ne more biti zavarovan po očetu!

CatJa -> RE: zdravstveno zavarovanje (18.1.2006 9:05:03)

Lahko je zavarovan po očetu. Pri nas je že bilo tako, brez problemov.

Jančika_ -> RE: zdravstveno zavarovanje (18.1.2006 14:36:52)

100% je lahko otrok zavarovan po očetu

CatJa, a mogoče veš, če lahko oče v tem primeru koristi očetovski dopust (mislim onega neplačanega, ne tistega tik po porodu)? Ker bolniške ne more dobiti, to sem že ugotovila.

Nia30 -> RE: zdravstveno zavarovanje (18.1.2006 20:17:19)

Če je oče priznal očetovstvo je lahko otrok brez problema zavarovan po očetu. Če si ti brez zaposlitve in prijavljena na zavodu, torej v evidenci iskalcev zaposlitve, se na občini zavaruješ kot občan (obvezno zdravstveno zavarovanje). V vlogi navedeš tudi osebe, ki jih krati zavaruješ, torej tvoj otrok. Za zavarovanje potrebuješ potrdilo Zavoda za zaposlovanje (da si v evidenci), potrdilo matičnega urada o skupnem gospodinjstvu in potrdilo davčnega urada, da nimaš katastrskega prihodka.

Jančika, mislim, da je (neplačani) očetovski dopust vezan na delodajalca - ta ti pove, kdaj ga lahko koristiš. Ne vem točno. Lahko pa preverim.

Stran: [1]