Magi* -> RE: Kako dojen otrok naj zašteka dudo (18.1.2006 10:00:49)
|
moja ni imela ne flaške, ne dude, ne prsta. nekje pri 6. mescih je že prespala kako noč brez joške in takrat smo tudi naredili rez in jo par noči pustili cvilit in nato je spala... Meggi: takile mali dojenčki so zvečer že zelooo utrujeni in jokajo. jokajo zato, ker njihov živčni sistem ne zmore tolko dražljajev, kot jih dobijo preko dneva iz okolja, "sprocesirat". pa tu so še krčki (mogoče so tudi zato krčki, kdo bi ga vedel). ravnaj se po občutku. če se ti zdi, da dojenčka ne moreš na noben način potolažit in se ti zdi, da je dejansko lačen, potem mu ponudi dodatek. lahko tudi po žlički, če noče flaške. zelo verjetno pa je, da je revček samo tako utrujen/ga dajejo krčki, da ne ve kaj bi s sabo. jaz priznam, da sem Zarjo hotla "navadit" tudi na flaško, v primeru če bi kam morala iti. pa je ni hotela. tudi, ko sem bila pri G na pregledu (in sem zapravila tam cele 4 ure), je mož ni mogel pripraviti do tega, da bi kaj popila (niti mojega izbrizganega mleka). pa sem se s tem hitro sprijaznila in odtlej mi je bilo v duši veliko lažje. sem se pač drugače organizirala. veliko sreče. M
|
|
|
|