Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (17.1.2006 21:23:49)

Bliža se nam pregled pri treh mesecih oz. druga posvetovalnica s prvim cepljenjem. Zanima me, kaj pediatri še gledajo pri otroku. Na forumu med.over.net sem namreč brala, da je bil otroček napoten na fizioterapijo, ker ob potegu rokic v ležečem položaju ni dvignil glavice oz. je potegnil navzgor (pasenje kravic mu ne dela problemov). Hvala vsem za odgovore!

Anonimen -> RE: Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (17.1.2006 21:28:38)

A lahko samo vprašam, zakaj anonimnost? Saj nimam nič proti, samo ne sanja se mi, zakaj.

nana 27 -> RE: Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (17.1.2006 21:50:09)

Kar je vprašala anonimna, zanima tudi mene. Se priporočam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kaj morajo znati toliko stari otroci? Malo hecno vprašanje imam. Kdaj se otroci začnejo naglas smejat? Naš Miha se sicer smeji, ampak naglas mu uspe le v spanju. Glede dvigovanja je pa tako, da Mihu glavice še ne uspe dvignit, ko ga primem za rokice. Poskusim čisto malo dvignit, a mu ne gre, kot da bi jo nalimal na blazino.  

Jessy -> RE: Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (17.1.2006 21:56:36)

Kolikor se jaz spomnim je tudi samo to preverjala, kako gre glavica gor, če se potegne za roke, potem pa samo še pregled, ki je potreben za cepljenje: poslušanje dihanja, srčka ter grlo je pogledala. Aja...pa za gledanje in prijemanje igračk se ne spomnim točno, kdaj je preiskušala, vem pa, da jih je samo 1x in možno je, da je bilo to pri treh mesecih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

katja pv -> RE: Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (17.1.2006 23:33:35)

1) Preveri mu sluh - kako se odzove na zvok zvončka, če se odzove (pri treh mesecih je to zgolj trzljaj v očeh, saj ponavadi glave še ne zna obračati za zvokom),
2) spremljanje predmeta - pred očmi mu od leve proti desni gre z rdečim predmetom,
3) sledenje glavice telesu - iz ležečega položaja ga za rokice dviga v sedeči položaj in opazuje kako glava sledi, ali je mišični tonus dober ali ne,
4) položaj nogic in oblika hrbtenice - dvigne ga tako, da je v zraku vzporedno s tlemi ter opazuje ali mu gredo nogice na x ali ne, hkrati opazuje tudi kako usloči hrbtenico in kako dober mišični tonus ima,
5) pregleda odzivnost refleksov stopal - ga malo požgečka,
6) preveri stanje mečave na glavi,
7) posluša srček in pljuča,
8) preveri stanje kolkov - pokrči nogice in jih v kolkih razširi v položaj žabe in kroži z nogami.

To je trenutno vse kar se spomnim, da je pediatrinja preverjala ob prvem pregledu.

Katja

Antigona -> RE: Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (18.1.2006 8:28:57)

Mislim da je tudi našega pregledal tako kot je napisala katja pv...

Glede smeha pa tole, naš se je naglas začel smejat naglas točno na dan ko je bil star 5 mesecev, je bil božič in sem si zapomnila...
In to ko ga žgečkam po trebuhu, ali pa mu piham v trebuh tako, da se mu trese...
Pa še to ni tak smeh kot ga imamo mi, ampak je bol podoben kriku....
In ta krik me je pravkar poklicu v spalnico, ker se je moj sonček zbudil in se igral v postelji ter smejal....

Anonimen -> RE: Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (18.1.2006 8:43:08)

Ne vem, no, tole z držanjem glavice. Se še spomnim, kako je bilo, koje bila na pregledu pri treh mesecih moja nečakinja. Zdravnica jo je povlekla za rokice, da bi preverila, če glavico tudi dvigne. In mali je glava zaplesala v vse smeri, kot bi bila na nitki, pa je zdravnica smao rekla: Ups, glavice pa še ne drži in se nasmehnila. Vse je bilo v redu, nikoli ni hodila na nobeno fizioterapijo, pa pšortnica je bila od nog do glave.
Tako  da ne panike zganjat, če doma poskusite, pa otrok ne dvigne glave, ko ga potegnete za roke.
Tibor je tudi ni, s še prav spomnim. Kravice je pa pasel u nulo, pa nazaj se je tudi zvijal še kot novorojenček. Pa naju niso nikamor poslali in je seveda vse v redu.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.1.2006 9:01:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

zoya24 -> RE: Kaj gledajo pediatri pri trimesečnikih? (18.1.2006 9:01:46)

Pri nas je potekalo tako, da smo imeli najprej testiranje, če prime igračko, če sliši in kako se dvigne v sedeči položaj, pasenje kravic, vprašala me je, če se spontano zasmeji, če kej vriska zjutraj ali kadarkoli čez dan.....Nato tehtanje in meritev dolžine.

Nato je še zdravnica pogledala pasenje kravic in dvig v sedeči položaj. Pa potem še splošni pregled, poslušanje kolka, pregled glavice, pregled trebuščka, kolkov.....nato pa inekcija.

lp, Zoya

Stran: [1]