Otroški dokladi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

XXYY -> Otroški dokladi (17.1.2006 21:19:30)

Živjo punce!

Ker bomo sedaj dali vlogo za otroške doklade (prvič jih bomo dali), pa me zanima, katero leto se mora pisati za dohodke, ki so od 1.1. do 31.12. Ali je to za leto 2005 ali 2004? A se vedno vpiše za preteklo leto?

Fia -> RE: Otroški dokladi (17.1.2006 21:44:27)

Ce se ne mnotim je tako, da ce vlogo oddajas do vkljucno marca, moras vpisati podatke za predpreteklo leto (v tvojem primeru torej leto 2004), kar je pa naprej (april,...), se pa vpisejo podatki za preteklo leto.

Upam, da nisem prevec v temo brcnila...

NinaŠ -> RE: Otroški dokladi (17.1.2006 21:47:03)

Fia imaš prav.

XXYY -> RE: Otroški dokladi (18.1.2006 9:15:27)

Se pravi, če oddaš do marca letos, se potem vpiše leto 2004. OK, to mi je sedaj jasno.

Kaj pa še rabiš zraven, poleg dohodkov, če oddajaš prvič za otroške doklade. Ali je potrebno dati zraven, koliko nas je v skupnem gospodijstvu, ki ga dobiš na občini.

Vem, da je prvič full veliko za oddati zraven, samo ne vem točno kaj je potrebno še dati.

Prosim, če mi še na to odgovorite. Hvala, vsem za odgovore.

Lorena -> RE: Otroški dokladi (18.1.2006 9:33:35)

Kdaj se pa oddaja PRVIČ?
                       Pred rojstvom otroka ali potem?

Hvala

NinaŠ -> RE: Otroški dokladi (18.1.2006 10:29:37)

Lorena po rojstvu otroka.

Zraven daš rojstni list, fotokopijo bančne kartice (transakcijski račun), fotokopijo potrdila o davčni št., fotokopijo osebega dokumenta.

LP

sazi -> RE: Otroški dokladi (18.1.2006 10:32:20)

Oddaja se po rojstvu otroka in sicer:

V katerem roku je potrebno pravico uveljavljati?

Če se pravico uveljavlja v roku 90 dni po rojstvu otroka, se pravica prizna z mesecem rojstva otroka. (torej se dobi tudi za nazaj, do rojstva otroka)

Če se pravico uveljavlja kasneje, se pravico prizna s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi zahtevka. (kar pomeni, da si zamudil in dobiš dodatek samo od meseca po oddani vlogi naprej)

kofetek2010 -> RE: Otroški dokladi (18.1.2006 20:46:14)

IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

Lorena po rojstvu otroka.

Zraven daš rojstni list, fotokopijo bančne kartice (transakcijski račun), fotokopijo potrdila o davčni št., fotokopijo osebega dokumenta.

LP

-podatki za l.2004
-samo fotokopijo TRR

Stran: [1]