Plenični izpuščaji (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> Plenični izpuščaji (17.1.2006 21:13:31)

Živjo!

Ali je imela katera probleme s svojim [sm=duda.gif], da bi imel plenični izpuščaje oz. glivice okrog "tamale".

Vedno oz. redno jo previjam in tudi umijem jo vedno, ko jo previjam, vendar sem okrog "tamale" videla rdeče in majčkeni mozoljčki zraven. Ne vem, s čim naj še namžem po previjanju. Poiskusila sem z Bepantenom in potem sem gor dala še hladilno mazilo. Pa nič ne pomaga. Zdaj ne vem, ali so morda krive PLENICE, da ji te ne ugajajo. Imam od Millerja - Babydream (2).

Kaj ste ve naredile oz. kaj bi lahko še naredile, če bi imel vaš [sm=duda.gif] plenične izpuščaje.

Prosim svetujte mi, kaj naj naredim.

MajaPRO -> RE: Plenični izpuščaji (17.1.2006 21:21:53)

Tudi naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je pred nekaj tedni dobil rdeče flekce na jajčkih. Ravno takrat sva imela posvetovalnico in mi je pediatrinja dala kremo Canesten (za glivice) in navodilo, naj po vsakem umivanju (pri previjanju) kožo dobro posušim s fenom in 3x na dan namažem s to kremo. Tako sem delala in je čez čas izginilo. Pred nekaj dnevi pa je dobil rdeče pikice nad pimpekom in spet mažem s Canestenom (je že malo boljše). Baje, da največ lahko narediš s tem, da kožo s fenom dobro osušiš, predno namestiš svežo pleničko. Mi pa ni jasno, zakaj se mu to pojavlja, ker ga redno previjam (na 3-4 ure), mažem z Bebi Val-om, uporabljam pa plenice Pampers.

ma-ja -> RE: Plenični izpuščaji (17.1.2006 21:28:41)

Isto kot je majaPRO napisala. Canesten krema in bo kmalu bolje. Lahko jo kupiš tudi v lekarni brez recepta. Pa brez bojazni, da bi se kaj poslabšalo. Tjaša je to kar dostikrat imela (čeprav sem jo umivala in mazala z Bepanthenom) in s Canestenom smo to hitro rešili. Pa potem nisem niti več šla k zdravniku. Minilo je pa pri dveh letih, ko je bila brez pleničk.

ines2001 -> RE: Plenični izpuščaji (17.1.2006 21:37:01)

Živio. Moja prva hčera je imela sicer enkrat plenične izpuščaje, pa potem nikoli več. Sedaj pri drugi punci pa prakticiram, kot pri prvi. Umijem, zbrišem z suho plenico in namažem z hladilnim mazilom iz lekarne, zvečer pa jo pustim kakšne deset minut nagico na igralni blazini na tleh. Polulala se je že, izpuščajev pa od takrat nič več. Uporabljam pa pamperske.

Lep pozdrav
                                                                 ines2001[sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif]

XXYY -> RE: Plenični izpuščaji (18.1.2006 18:03:05)

Živjo!

Kolikokrat na dan ste mazale z Canestenom? Tudi naši se je pojavilo to, verjetno plenični izpuščaji. Jaz sem ji danes že 3x namazala kolikor piše v navodilih. Koliko ste jih ve namazale? Ali 3x na dan ali po vsakem previjanju?

MajaPRO -> RE: Plenični izpuščaji (18.1.2006 21:11:31)

Jaz mu namažem 3x (navodilo pediatrinje), bi pa mu najraje pri vsakem previjanju (a ne upam).

Stran: [1]