Anonimen -> RE: Mamice hipertonih otrok (18.1.2006 18:58:09)
|
tudi jaz se oglašam, čeprav naša deklica ni nedonošena. Rojena je bila en dan pred predvidenim rokom, porod je potekal brez zapletov prav tako nosečnost, vendar je bila zelo zaspan otrok in len, ker ni hotela vleči tudi na teži ni pridobivala, ob rojstvu pa je imela tudi znižano temperaturo, tako da je takoj dobila vodno posteljo, da so ji uravnavali telesno temperaturo. tretji dan je dobila treslaje v levi roki in nogi, vendar nihče ni opazil od pediatrinje do sester. V PORODNIŠNICI SO NAJA ZADRŽEVALI SAMO ZARADI TEMPERATURE, nihče pa ni opazil nič posebnega, jaz pa niti nisem upala nič vprašati , ker je deklica moj prvi otrok in niti sama nisem vedela kaj vsa to pomeni. Peti dan sva prišle domov in drugi dan je ob prvem obisku babica opazila in nas takoj poslala k zdravnici ta pa takoj v lj na pediatrijo. Ko smo prispeli je bila živa panika vsi so tekali sem in tja nihče ni nič rekel. Naju pa so vse sorte stvari spraševali, deklica pa je dobila takoj zdravila. drugi dan so se krči omirili, povedali pa so nama, da je imela infarkt cerebria desno in da ima v glavici svežo krvavitev. V BOLNICI SVA OSTALE 12 dnI, ugotovili pa so da ima povečan tonus na levi strani.Pri dveh mesecih sva začele oboskovati FTH in jo obiskujeva še danes. Deklica bo stara14 mesecev, sicer še ne hodi se pa postavlja ob opori in dela korake, vstaja in je zelo dobrovoljna, zna že veliko stvaio pokazati , pove mam, baba, tete.Ves ta čas sva imele tudi zdravila PHENOBARBITON, ki pa ga zdaj zmanjšujejo in čakamo še zadji izvid, če nam ga bodo ukinel. Če ima kdo kakšne podobne težave naj se oglasi.
|
|
|
|