|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes part4 7
7.3.2006 14:45:39   
digi
Pozdravljena Bonda,
ja, jaz imam tip1. Svetujem ti, da se posvetuješ z diabetologom. Če nimaš najbolje urejenih cukrov, boš verjetno prešla kar na inzulin, ker tiste, ki imajo tablete, tudi morajo pred zanositvijo že začet z inzulinom. Sicer pa ne skrbet. Res je najbolje, da se o svoji želji pogovoriš z zdravnikom.... Želim pa ti, da ti vse lepo uspe.... SIcer pa ne vem koliko si stara.... Tem mlajša si tem bolje, ampak ko sem bila zadnjič v LJ pri Tomažičevi, je bila tam tudi ena, ko je že malo starejša, ima tip 2 in pričakuje dvojčke..... Saj bo....

Pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.3.2006 18:15:36   
Bonda
Ja, sem že stara 33 let, in morm rečt, da se inzulina kar precej bojim. To bo verjetno pol za celo življenje.

Pa me zanima tudi, ali morajo biti "cukerce" v nosečnosti na bolniški, ali lahko hodijo v službo?

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
8.3.2006 9:18:36   
digi
Halo,
jaz sem še študentka in so mi kar rekli naj delam NIČ- kar pomeni, da se naj izogibam stresa, dela itd. Sicer je tak, da jaz še vedno hodim na faks, ker sem 4.letnik, kar pomeni, da murm opravit še ta semester vaje, pa ja v službo še bom tudi hodila, vendar samo enkrat na teden, toliko da spremenim malo okolje. Je pa res, da delam kot receptorka na golf igrišču, kar pomeni, da nimam kakega dela. No, bistvo vsega tega je, da ja- BOLNIŠKA.  Kar se pa tiče inzulina- ko se enkrat navadiš, ni to nič takega. Jaz sem sedaj na inzulinski črpalki, pa moram reči, da bi se raje 5 krat na dan pikala.... Ni nič kaj dramatičnega:) Če pa je potem pri tebi to za celo življenje, pa ne bi vedela.... Pojma nimam. Saj pravim, diabetolog ti bo vse povedal....

Ajde, pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 28
12.3.2006 19:58:20   
Medvedka
Lepo pozdravljene vse ta sladke!

Bonda, dobrodošla med nami! Po mojem si na tem forumu edina s tipom2, tako da ne vem... Če ti z dieto ne uspeva vzdrževati normalnih vrednosti KS boš tako ali tako morala slej ko prej preiti na tablete in kasneje najbrž tudi na insulin... A ti je diabetes ostal od kake nosečnosti? Zdiš se mi namreč ful mlada za tip2... Kakorkoli že, če nimaš v redu KS, boš morala nosečnost načrtovati in si seveda prej porihtati cukre. Kolikor vem, vse preidejo na insulin v nosečnosti. Seveda je še bolje, da to narediš še prej, preden zanosiš. Skratka, pogovoriti se boš morala z diabetologom. Je pa res, da so zdravniki radi bolj ziher in ti bo morda celo odsvetoval zanositev, sploh, ker že imaš dva otroka. Prav je, da dobro pretehtaš vse možnosti in v kolikor bi ti resno odsvetovali, se raje ne odločaj. Saj najbrž ne bi rada, da je karkoli narobe, a ne... Čeprav meni se niti ne zdi tako kritično, vsaj glede cukra ne - to se nekako že da porihtati. Kako pa je s pritiskom, pa ne vem. No, saj se tudi dobi tablete, a ne...

Skratka, pogovori se z diabetologom, potem pa sporoči, kaj je rekel. Držim pesti za zeleno luč!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.3.2006 23:03:00   
Bonda
Pozdravljene!

Ja, res sem še premlada za tako bolezen, ki ji pravijo starostna sladkorna. Vendar, na žalost, se tudi to dogaja. Ne me spominjat, kako težko sem to sprejela user posted image , še sedaj mi je težko.
Iščem vzroke, in jih najdem več: nezdrav način življenja, premalo gibanja, nezdrava hrana, in pa predvsem ogromno stresa, ki sem ga doživljala, in ki mi še vedno ne da miru. Pa tudi konstitucija mojega telesa (jabolko) veliko pripomore k razvoju te bolezni. Je pa res, da jo noben v celi žlahti nima.

V moji nosečnostih nikoli niso merili sladkorja v krvi. Ko pa sama premišljujem nazaj, sem jo po moje res dobila že v drugi nosečnosti, saj je imel ta mali krepko čez 4 kg. Samo takrat se za to nobeden ni zmenil. Jaz pa sem bila še ponosna na to, da je bil tak korenjak.

Konec meseca imam pregled, upam, da se bom skorajžla in vprašala kaj na to temo. Bomo videli.

Lep pozdrav vsem "ta sladkim"!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?