Železove tablete (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lenika -> Železove tablete (15.1.2006 19:13:10)

Noseča sem 24 tednov. Zaradi pomanjkanja železa sem dobila železove tablete, ki jih moram jemat zjutraj na tešče. Po tableti zajtrkujem, nato pa, ko grem na blato je le to redko in malo črno obarvano. A je to normalno? Je to lahko posledica železovih tablet?

Ro-La -> RE: Železove tablete (15.1.2006 19:17:17)

Bodi srečna, da je blato redko in da te ni zaprlo, črna barva pa je normalna.

PBJ -> RE: Železove tablete (15.1.2006 22:04:43)

Po teh tabletah je blato črno. Mene je G prej tudi opozorila na to.

lp

Naja30 -> RE: Železove tablete (15.1.2006 23:05:56)

Ja, črno blato je čisto normalno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Eviii -> RE: Železove tablete (16.1.2006 17:39:35)

imam iste probleme, ki sploh niso problemi, ampak je čisto normalno. ne se sikirat in čimprej odpravi slabokrvnost.

aja -> RE: Železove tablete (16.1.2006 19:19:16)

Lenika,
to je normalno. Ce pa imas po teh tabletah prebavne motnje ali slabosti poskusi s sirupom Endovital ali Floradix, ki ju dobis v lekarni. Sta malo manj agresivna za zelodec in baje tudi pomagata.

Jaz nisem dobro prenasala zelezovih tablet in mi je v lekarni svetovala ta dva sirupa. Ju malo menjam, da se ne navelicam okusa.

Aja

Anonimen -> RE: Železove tablete (16.1.2006 19:37:36)

Lenika!
Tudi sama jem železove tablete in vse to je ok.
Opozorili pa so me, da jih ne smem pojesti z mlekom

KMALU -> RE: Železove tablete (16.1.2006 19:41:13)

zelezove tablete je treba zauziti z vitamonom C, ker se tako lazje absorbira zelezo.. in ne z kalcijem, ker ga unicuje...

cebelicamaja -> RE: Železove tablete (16.1.2006 19:54:01)

Jaz si budilko naštimam kakšno urco in pol preden vstanem, pa spijem železovo tableto. Da se ima čas železo do zajtrka že absorbirat. Za zajtrk imam gotovo na jedilniku mleko. V takih primerih pa ne pomaga če si tešč, ker mleko na tableto je kot da ne bi bila tešča.

LP, maja

Stran: [1]