taška30 -> RE: ODLOČNE 13.DAN (15.1.2006 20:25:24)
|
Dober večer, dame! Ša jaz se javljam. Sem malo razmišljala tole kar se pogovarjate, kateri dan mi je najljubši. Torej, ne morem se odločit. Vsak ima svoje čare. No, še najmanj čarov ima beljakovinski! Ampak se prepričujem, da je nujno potreben, ker je edini dan, ko jemo beljakovine, ki pa so za zdravje tudi nujno potrebne, no, pa mi gre malo lažje. Danes sem si za K naredila hecno kombinacijo: po robu krožnika sem si v krogu naložila koščke sira, na sredino pa dala dušeno zelenjavo (korenček in bučke na poru). Izgledalo je ful lepo, pa še fajn je bilo. Za V pa solato iz paradižnika, rdeče in zelene paprike, potreseno z naribanim sirom. Hijenca, nekaj idej s sirom: - sirova plošča (več vrst sira), zraven pa zelenjava, solata - sir naribaš na solato ali na kuhano zelenjavo in daš gratinirat v pičico - košček dimljenega sira zaviješ v poparjen list od ohrovta - narediš paketek, ga zapreš z zobotrebcem kot sarmo in popečeš na malo olja (v originalu še povaljaš v moki) - malancan ali bučko narežeš na rezine, popečeš rezine na žaru, da 'ovenejo', noter zaviješ košček mozzarelle, rezino paradižnika in malo bazilike in daš vse skupaj še malo na žar -pohan sir (če boš jedla drobtine - v navodilih je itak zraven kos kruha, tako da ni prehud greh) Lahko noč, Taška
|
|
|
|