XXYY -> RE: koliko bolečin v nosečnosti je normalno? (15.1.2006 9:56:42)
|
Živjo! Jaz mislim, da je to normalno, da te boli križ in hrbtenica. Tudi mene je. To je zaradi, ploda, ki bo čedalje bolj velik in težek, te tišči v spdnjem delu trebuha in v križu. To je odvisno tudi od tega, ali imaš ti pravilno držo hrbtenice. Če imaš bolj krivo, je to bolj ta vzrok, da te boli križ in hrbtenica. Zato ti priporočam, da ko se sklanjaš, se sklanjaj zravnano in v počep in ne tko, da kriviš hrbtenico. To sem jaz skos delala v nosečnosti (nepravilno drže hrbtenice in pobiranje stvari) in sem mislila, da mi bo hrbtenica odpadla. Za pritisk v spodnjem delu trebuha je tudi povezano malo s hrbtenico in križem ter z težkim in veliki plodom. To se bo do konca nosečnosti bolečina stopnjevala. Čim bo večji plod, več boš imela bolečin. Jaz ti predlagam, da si kupiš nosečniški pas (LaVie), ki podpira križ, hrbtenico in sramno kost. To je meni pomagalo. Samo nekaj ti povem, če ga boš kupila v Sanolaborju, jih tam nikakor ne sprašuj kako se da ta pas gor na telo, ker nimajo pojma in tudi navodila, ki jih imaš zraven imajo narobe sliko. Meni je to povedala fizioterapevtka v materinski šoli, da so mi tam (Sanolabor) narobe svetovali glede nošenja. Tako, da vprašaj svojega g. za pravilno nošenje ali kakega fizioterapevta, če ga imaš, da ne boš imela potem še več bolečin. Ker g. ti bo predlagal, da si kupiš ta pas, ki res pomaga. Drugače pa veliko POČIVAJ, in lepo nosečnost ti še naprej želim.
|
|
|
|