Janeja -> RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti (13.1.2006 21:51:11)
|
Kako dobro poznam to .... Moja Lea ni jedla celih 6 mesecev. Za vsak ml mlekca smo se matrali in jokali. Katastrofa. Žličke sploh ni sprejela, se je kar davit začela. Doma imam vse mogoče stekleničke, da ne govorim o vrstah mleka. Pa mi smo bili že navajeni, da je Lea pač neješč otrok, ko smo od božiča do novega leta (torej 14 dni nazaj) preživljali pravi živčni pekel. V celem dnevu ni pojedla niti 200 ml. Teža ji je šla v enem tednu dol za 300 gr. Največji hec pa je, da je mala ves čas super dobre volje, nikoli ne joka, vsak dan kaka in ima polulanih vsaj 5 pleničk. Ne me vprašat od kje, ker nimam pojma. No potem pa nam je novo leto prineslo največje presenečenje. Lea se je 31.12.2005 pri naši skupni slivesterski večerji odločila, da bo začela jest. Pojedla je 100ml zelenjavne kašice, pol ure kasneje pa spila še 140 ml mleka. In od tega trenutka dalje je brez problemov, brez joka in slabe volje. Zadnja spremenba pred tem preobratom pri nas je bila steklenička - kupili smo Nubyjevo, ki se tudi meni zdi super (ful mehek cucelj in lepo teče), pa mleko smo zamenjal iz Bebe na Milumil 2. Ta kombinacija se zdaj obnese. Kaj lahko svetuješ prijateljici? Nič pametnega ti ne morem rečt, ker se naši malčki pač sami odločijo kako in kaj. Meni so vsi pediatri in zdravniki do sedaj rekli le, da naj se ne sekiram. Da dokler je zdrava, dobre volje, vsak dan kaka in lula ni panike. Ji bo že zapasalo jest ... In evo, po 6 mesecih muke smo to res dočakali. In čeprav ima moj drobižek komaj 5 kg, je najbolj zdravo in zadovoljno dete. Zdaj, ko je začela jest pa upam, da bodo šli tudi gramčki počasi gor. LP Jerneja
|
|
|
|