Peter167 -> RE: Nujno - jota?! (13.1.2006 14:13:11)
|
Ena možnost: 1/2 kg fižola 1 kg zelja ali repe 1/2 kg krompirja 1/2 kg prekajenih svinjskih reber 6 dag maščobe ali olja 4 dag moke 1/2 srednje velike čebule strok česna sol, poper in jušni koncentrat Prebran, opran in čez noč namočen fižol kuhamo skupaj s svinjskimi rebri. Ko je oboje na pol mehko, dodamo na koščke narezan krompir, ki se lahko razkuha. V drugem loncu kuhamo zelje ali repo, če je zelo dolgo, ga pred kuhanjem nekajkrat prerežemo. Na koncu vse skupaj zmešamo, dodamo prežganje, zboljšamo z jušno kocko, popopramo in dosolimo, če je potrebno, pa še zabelimo s slanino ali zaseko. Joto lahko pripravimo tudi brez mesa in jo v tem primeru malo več zabelimo. Če je jota brez mesa, lahko zraven ponudite ocvirkovko. To sem skopiral z neta. Sam jo znam samo jesti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|