Mijavček -> RE: hormoni in cyclo-progynova (11.1.2006 12:44:14)
|
Ejla! Cyclo proginova je, mislim da, za uravnavanje drugega dela ciklusa in ne zavira nosečnosti, kvečjem obratno. Klomifen pa je za prvi del ciklusa oz. za rast foliklov. Jaz sem trenutno na Klomifenu + injekciji. Glede na to, da so ti folikli zrasli, počili pa ne, je injekcija kot nalašč zate (laično sklepam). Saj injekcija (verjetno gonadotropin - jaz sem dobila dve po imenu Pregnyl) sproži ovulacijo oz. poskrbi, da folikel poči in se jajčece izplavi. Po prvi injekciji, ki jo dobiš, ko na UZ ugotovijo, da je jajčece zrelo (jaz sem imela folikel 22 mm na 13. dan ciklusa) dobiš navodilo, da naj čez 34-36 ur imata spolne odnose, očitno lahko s tako natančnostjo napovejo, kdaj po injekciji točno bo O [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz sem potem dobila še eno injekcijo 20. dan ciklusa. Ampak ta druga ni nujna (odvisno od primera do primera, verjetno v povezavi s hormonsko sliko). No, upam, da sem te vsaj malo pomirila. brez skrbi, kot ti je že ena prej napisala, stres ne naredi nič dobrega, zato se poskušaj čimmanj obremenjevati s tem (sej vem, da je težko). zaupaj zdravnikom, da vedo kaj delajo, zgleda, da si v dobrih rokah in uživaj življenje normalno! Srečno!
|
|
|
|