bskrle
|
Pri prvih dveh nosečnostih sem bila doma skoraj od začetka (4, 7 teden), poleg slabosti, bruhanja, utrujenosti ipd. je bilo pri prvi nejasna gestacijska starost, končalo se je s zgodnjim porodom v 36 tednu. Delam v glavnem stoje, v šoli, kjer je hrup, stres (najstniki), različni delovni pogoji (spremljevalci smučarjev, sankačev na športnih dneh- kjer si praktično po pol dneva zunaj na mrazu, celodnevna izobraževanja, gov. ure), pri drugi se je pojavila nenadna rast ploda, pogosti uroinfekti, sum na diabetes, zaustavljanje popadkov v 34 tednu, ležanje v bolnišnici in doma do poroda. Tudi v tretji nosečnosti imam slabosti že od konca novembra, bruhala sem 5 tednov, prejšnji teden nisem razen zajtrka in malice v želodcu zadržala nič, v četrtek sem bruhala 2x, boli me noga, zmanjšana koncetracija (posebej ko vozim) sinusi, fasala sem eno virozo, verjetno v petek v službi. Jasno, da sem ta teden ostala doma. Upam, da bom tudi vnaprej. Upam,da bodo v zavarovalnici toliko brihtni, da bodo ugotovili, da jih stanem manj doma na staležu kot pa v službi in potem posledično v bolnici. V bistvu se zadnjih 2.3 mesecev kar malo bojim.
|