Anonimen -> RE: dojim-kaj naj kuham? (11.1.2006 16:15:58)
|
Pri prvem sem jedla skoraj samo krompir in rafaelo kroglice. Ni imel koik. Pri drugi in tretjem sem jedla vse, kolik nista imela. Ti kar veselo kuhaj stvari, ki tebe preveč ne napenjajo. Če bi pa kljub temu rada zalo, zelo komplicirala, potem pa ne preži čebule in česna, ker to napenja. Jedi ju dodaj, ko se že kuha. Če delaš naprimer golaž. najprej na majhnem ognju poduši meso. Ko spusti sok, pa dodaj čebulo in česen. Lahko ješ testenine s smetanovimi omakicami, paprikašem ali kako drugo mesno-zelenjavno omako. namesto testenin si lahko skuhaš njoke, kruhove cmoke,... Lahko si skuhaš okusno obaro iz telečjega ali puranjega mesa-od zelenjave pa dodaj korenček, kolerabo, zeleno, peteršilj, bučke... Naredi si polnjene bučke s sojinimi kosmiči, ali mletim mesom, čez daj rezino sira ion zašeči v pečici. Naredi si kremno blitvino juho in vanjo zakuhaj zdrobove cmoke. Sirov burek je božanskli, pa tudi napenja ne. Če se ti zdi, da malega napenja po mlečnih izdelkih, si naredi dober jabolčni zavitek, jabolčno pito. Meni gre zelo v slast, če v pečici spečem kar skupaj krompir in kremenatle, med krompir dam tu in tam košček sveže paprike in polovičke čebule za okus. Če to dobro zapečeš, je več kot okusno. Pa še in še je idej, samo mi zmankuje časa...že te sem bolj kot pa ne natresla...
|
|
|
|