balkonska korita (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


Anonimen -> balkonska korita (9.1.2006 21:03:14)

A že delate kaj načrte, kaj boste sadile v balkonska korita spomladi? Sploh delate načrte in kaj preizkušate ali sadite samo pelargonije in surfinije?




darjatimci -> RE: balkonska korita (10.1.2006 7:25:07)

Opažam,da si že zelo zagnana in delaš načrte za okolico hiše,jaz imam od rož bršljinke mešane barve in to v lončenih koritih.Ampak to bo počakalo do aprila.




sazi -> RE: balkonska korita (10.1.2006 9:57:54)

Midva vsako leto v najinem betonskem koritu na balkonu (živiva v bloku) gojiva vse mogoče začimbe in letos spomladi ne bo nič drugače. Torej pridejo spet: bazilika, peteršilj, drobnjak, feferoni, rožmarin, majaron, pa še kaj)




india -> RE: balkonska korita (10.1.2006 14:42:04)

Lani sem menjala vrsto balknoskega cvetja, do sedaj sem imela surfinije in vmes malo moljevke, lani sem dala begonije, viseče, vmes stoječe. Pa so se dosti boljše obnesle kot surfinije....letos bomverjetno pristala pri gorensjkih nageljnih.

Darjatimci,kje si nabavila te raznobarvne bršljinke? Jaz bi jih rada dala na severno stran hiše,kjer so sosedje naredili tako rd zid,ki ga moramo nekako prekriti.

Drugače pa kar preizkušam razno cvetje, odvisno pač kaj dobim v Smenarni ko grem kupit semena in čebulice.





Anonimen -> RE: balkonska korita (10.1.2006 14:44:20)

nč še ne mislm. ker pa mam začetk maja rok, pa pol se mi cel poletje itak nau dal zalivat bom vrjetn letos pristala pr kakih čist navadnih bršlinkah k rabjo skor najmn nege. absolutno pa ne mislm pretiravat s temi rožami kukr sem prejšna leta k sem jih že rahlo malo sita :)




MarijaPo -> RE: balkonska korita (10.1.2006 14:44:55)

Tudi jaz zivim v bloku, pa me zanima, ce se splaca po recimo 20 letih zamenjat zemljo v koritu? Po 20 letih je najbrz ze precej izrabljena in rozice nic vec ne dobijo surovin iz nje, ali se motim?

ali je katera ze gojila tudi kaksne jagode, mlado cebulo,... na balkonu?




Anonimen -> RE: balkonska korita (10.1.2006 14:49:38)

ufff 20 let ta je pa huda. absolutno zamenat! kašna korita a maš to? betonska al kako?
jagode so sploh super za v korita k rastejo povešavo, pa tamali paradižnik k je tut za pojest, pa paprike...




MarijaPo -> RE: balkonska korita (10.1.2006 14:52:51)

ja, blok je bil zgrajen leta 1984, torej je star glih 22 let in odkar so ga zgradili nismo zamenjali zemlje v koritu - to je tisto korito, ki je del balkona - visi navzven. Veliko blokov ima take balkone.




al1* -> RE: balkonska korita (10.1.2006 21:16:52)

Jaz imam že dve leti zaporedoma v koritih na balkonu jagode. V eno korito dam dva grmička. Lani so zelo lepo obrodile, po malem smo jih jedli do oktobra. Letos jih ni bilo toliko. Tudi izgleda lepo: zeleni listi, beli cvetki, rdeče jagode.

Eno leto smo imeli v koritih čili paprike, tako da bi verjetno šlo tudi navadne. Vedno imam tudi eno ali dve koriti z začimbami: timijan, bazilika, drobnjak v enem in petršilj v drugem koritu.




Skorpija -> RE: balkonska korita (11.1.2006 12:11:31)

Jaz bi tudi dala v korito jagode, ker so mi na vrtu samo v napoto, pa nikoli ne pridemo do njih - prej izginejo v rabutarskih ustih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Samo me pa zanima - a jih imam lahko v senci? Tam kjer imam jaz korito je stalno senca, samo zjutraj posije malo sonca... Ravno zato sem imela letos vodenke, ampak mi je boljvšeč imeti kakšno koristno rastlino...




fusia -> RE: balkonska korita (11.1.2006 20:31:07)

Jaz že komaj čakam, da bo pomlad. Ne vem še, kaj bom letos dala v balkonska korita. Lani sem imela kar navadne bršljanke, ker sem hotela čim manj dela. No... kupila sem korita z vodno rezervo in se je potem izkazalo, da so bile rože preveč zalite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zraven sem imela še lotus, ki pa ni uspeval. Mogoče tudi zaradi preveč vode.




darjatimci -> RE: balkonska korita (12.1.2006 7:59:03)

Meni jih da mami ker jih sama spravi gor iz vršičkov.




NINA1 -> RE: balkonska korita (12.1.2006 8:02:36)

ojla,
tudi jaz že komaj čakam na pomlad, da se bom spet posvetila vrtnarjenju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Obožujem rožice(na balkonu in na vrtu) ter zelenjavo na vrtu.
lansko leto sem imela več vrst v koritih na balkonu, nekaj jih je bilo kupljenih v Bakerju-ali nekaj podobnega in nisem bila nič zadovoljna z njimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
letos pa bom imela najbrž samo bršlenke in pelargonije, všeč mi je da zgledajo "bogate" in cvetoče. aja, pa še nagelje bom mela.
Kaj pa kaj sadite zunaj na vrtu ali v posebnih gredicah?

lp




matahari -> RE: balkonska korita (19.2.2006 20:46:45)

Jaz imam na oknih vsako leto rdeče bršlinke in tako bo tudi letos...na terasi pa imam nekaj cipresk, med njimi zvončke, teloh in trobentice za pomlad..potem ap za poletje cvetoče trajnice, ki cvetijo od aprila pa tam do oktobra...na vrtu pa obvezno malo solatke, peteršilja, paradižnika, paprike, brokoli itd..vse kar je potrebno za prvo silo za v lonec..zelo uživam v gojenju rožic..me prav pomirjajo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]