nočno dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


napa -> nočno dojenje (9.1.2006 20:43:46)

Ene mamice pišete o tem, da čez dan polno dojite. otroci pa vam ponoči pridno spijo brez nočnih obrokov. Zanima me, a vam mleko ponoči ne nastaja ali si ga črpate ali kako rešujete to situacijo? Sama namreč imam 6 mesečno punčko, ki že ima čez dan 1 ali 2 gosta obroka, a imam toliko mleka, da jo ponoči moram včasih zbuditi in jo pristaviti k prsim(če se seveda ne zbudi sama), ker me prsi že tako močno bolijo, da je joj. Patronažna mi je odsvetovala črpanje mleka, saj bi ga potem bilo še več. Najlepša hvala za odgovore!




petja -> RE: nočno dojenje (9.1.2006 21:41:16)

Te ful razumem. Moja sicer ne spi celo noč, ampak jo moram podojiti okrog treh zjutraj, se je pa enkrat zgodilo, da je potegnila do petih in takrat sem skoraj umrla od bolečin. Sem tudi jaz razmišljala, da bi jo šla zbuditi, ampak se je hvala bogu sama.

Ne vem, če je dobro, da si izbrizgaš mleko, ker potem dojke mislijo, da nočni podoj še vedno obstaja (saj veš - kakršno je povpraševanje, toliko mleka). Mogoče poskušaj 2 noči zapored stisniti zobe - če bo panika, potem si mleko iztisni. Po dveh nočeh bo po moje že bolje. Zjutraj in čez dan jo pa potem pristavljaj na tisto dojko, ki je bolj polna, da ne boš dobila mastitisa.

No, to je moje laično mnenje.

Lp, petja




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.1.2006 21:48:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




petrulja -> RE: nočno dojenje (9.1.2006 23:12:54)

naša je tudi stara 6 mesecev pa se ponoči kar veselo dojiva. Je pa med 4. in 5. mesecem spala cele noči in takrat sem tudi jaz komaj čakala, da se je zbudila in mi olajšala skelenje v prsih (četudi mi je blo pa fajn spat celo noč). Zdaj bi pa rajši vidla, da bi spala ponoči kot pa bila 3 x priklopljena, pa četudi bi me mleko tiščalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Kako vam pa rata, da vam spijo cele noči? Jim date zvečer kaj bolj "močnega" za jest al samo zizo bizo kot mi rečemo.
lp petrulja




lelaval -> RE: nočno dojenje (10.1.2006 0:43:15)

Moja bo stara 7 mesecev, pa se mi zadnje skoraj že tri mesece zbuja ponoči. In jo priklopim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zbudi okrog 1.00 (to uro dostikrat prespi) in pa ob 4.00. Včasih pa tudi večkrat. Dobre 4 mesece pa je spala celo noč takrat pa sem si mleko črpala, pa še zjutraj sem komaj čakala, da se zbudi, ker me je že vse bolelo. Zbujala pa je zaradi prepolnih dojk ponoči nisem nikoli, da se mi ne bi potem navadila, da se zbuja, saj, če je spala, je to znak, da je sita.




katarina j. -> RE: nočno dojenje (10.1.2006 8:52:48)

Pri nas pa so noči tako kratke, da nikoli ni težav s tem. Zaspi ob 22-23 ob 5h pa se zadnji čas zbudi. To je bilo seveda preden je zbolel, zdaj pa je itak celo noč na joški. Ne vem, kako ga bomo nazaj navadili brez nočnega dojenja. Zdaj se skoz zbuja in se ne potolaži, dokler ga ne podojim. A ja, je tud star 6 mesecev. Pa tudi mene zanima, če tisti večerni obroki na žlico, kaj pripomorejo k temu da se ponoči ne zbuja- jaz nimam občutka da bi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




gaja -> RE: nočno dojenje (10.1.2006 8:59:11)

dfg




Stran: [1]