šiv po CR (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu

Sporočilo

Anonimen -> šiv po CR (9.1.2006 16:09:19)

Tiste ki ste imele CR, ali ste uporabljale kakšno kremo zato, da je brazgotina od šiva zbledela? Sama imam predel okoli šiva še vedno precej trd in  tudi zatrdlino pod samim šivom, pa me zanimajo vaše izkušnje glede tega.

LP

mamči -> RE: šiv po CR (9.1.2006 17:10:47)

Sicer sem rodila 2x - ampak ne s CR. Vem pa, da pomaga masaža npr. z mandljevim oljem ali oljem šentjanževke, ki mehča brazgotino in s tem pripomore k lepšemu izledu le-te.

Anonimen -> RE: šiv po CR (9.1.2006 18:19:35)

3x sem rodila s cr, pa nisem nikoli uporabljala nobene posebne kreme ali kaj podobnega. Po drugem je res malo dlje trajalo, da je brazgotina zbledela in se omehčala, sedaj po tretjem pa je že vse ok, pa je ot tega 5 mesecev.

cmokec -> RE: šiv po CR (9.1.2006 18:21:18)

Pri meni je rezano drugič, pa imam po 2,5 mesecih vse v redu. Nisem pa nič mazala, samo takoj po porodu sem nekaj časa pridno spirala večkrat na dan.

KODA -> RE: šiv po CR (9.1.2006 23:52:33)

2X sem imela c.r,pa se nisem z ničemer mazala.Rana je sčasoma sama od sebe zbledela.Me ne moti.

dory -> RE: šiv po CR (10.1.2006 7:43:03)

Jst sem mela contrakel....mazala se nisem redno, danes leto pa pol po CR siv skorajda ni vec viden :)

Mina1 -> RE: šiv po CR (10.1.2006 7:52:48)

2x sem rodila s CR in obakrat sem mazala prav s kremo za šive oz. brazgotine. Imam kar lepo zaceljen šiv oz. rez in glede na to, da so 2x zarezali, ni panike.

Škoda, da teh stvari okoli CR ne delajo lasersko (razen seveda, če ima močne zveze in tako), ker potem se sploh nič ne bi videlo.

Šiv se vidi in se vedno bo, vse je odvisno tudi od kože in kako so rezali in potem zašili. Nekaterim mamicam ostane grda brazgotina, ampak tako pač je.

mujcek -> RE: šiv po CR (13.1.2006 14:08:55)

Jaz sem 6 tednov po porodu in imam tudi tisti predel trd in koža se mi zdi bolj občutljiva, pa tudi zaceljeno še ni (krasta). Nisem pa z ničemer mazala!!

Emm -> RE: šiv po CR (13.1.2006 14:17:29)

Ne jst si tut nisem z ničemer mazala in 1 leto po porodu z CR je samo še črta in spomini na trenutek, ki mi je za vedno zaznamoval življenje in podaril nasmešek na obraz.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cuma -> RE: šiv po CR (13.1.2006 15:32:41)

Jaz sem imela CR pred 6 tedni. Rana se mi je zacelila že v porodnišnici, tako da sem bila brez gazice že drugi dan. Predel okoli oz. tik pod šivi je še malo trd, me pa nič ne moti. Nikoli si nisem mazala brazgotine, res pa je, da so me zelo lepo zašili in je verjetno zato čisto tanka in neproblematična.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Lp cuma

rumena -> RE: šiv po CR (20.1.2006 19:11:46)

Jaz pa si mažem s kremo Contratubex in se mi zdi uredu, čeprav se verjetno prav tako lepo zaceli, tudi če si z ničemer ne mažeš. Odvisno od kože in šivov.

Stran: [1]