emaa -> RE: Ne bo šlo tako zlahka (9.1.2006 17:57:16)
|
bolj močnimi ne, samo drugačen efekt imajo. Če imaš dolg postopek začneš 22.dan M z injekcijami suprefacta, baje je telo bolj dovzetno. 15. dan jemanja suprefacta daš kri, da preverijo raven mislim, da estradiola. Če je taka kot mora bit (misim, da nič) začneš z gonalom, nato z UZ ter z merjenjem estradiola določijo kako zreli so folikli dajo stop injkecijo, čez 36 ur je punkcija. ICSI je kolikor vem zmeraj dolg postopek. Za ostalo pa odvisno kako določijo. Pri kratkem postopku začneš 2. dan M z gonalom, 7. dan pa z nečim na C (podobno zdravilo kot suprefact, deluje na malo drugačen način), nato pa stop injekcija, ko glede na UZ in estradiola določijo, da je vse kot mora biti. Mislim, da sem si prav zapomnila. Drugače je Zorn danes postregel z novimi številkami. Klasičen IVF naj bi bil 39% uspešen (kaj ta uspešnost pomeni, samo oploditev ali tudi nosečnost ne vem, meni se je zdela previsoka številka), IVF ICSI 24%, IUI 21%, spontan postopek 27%. Mislim, da so bile takšne številke, sem pa verjetno tudi kaj pobrkljala, tako da me ne čisto za besedo držat.
|
|
|
|