Anonimen -> RE: Kup vprašanj glede porodniške (11.1.2006 11:33:38)
|
Sazi, najlepša hvala za tvoje pojasnilo, samo jaz še vedno nekaj ne razumem. Najboljše da dam kar nekaj možnih primerov, ti pa mi prosim napiši kateri je zame ugodnejši, ker se moram odločiti zaradi službe. RADA BI SAMA POVEDALA ŠEFU DATUM, DO KATEREGA NAJ SE MI PODALJŠA POGODBA, AMPAK NE BI RADA DA BI IMEL ŠEF POTEM DO MENE OBEZNOSTI ( IZPLAČAT REGRES IN PA DOPUST). Kateri je to datum? 1. Če se mi pogodba prekine 18.2., PDP imam 1.4. , nastop porodniške je potem 3.3. ali 4.3.? - DO KATEREGA DATUMA moram oddat papirje na CSD? Je to do 1.2.? Če bi vzela to varianto, potem vpišujem plače za celo prejšnje leto, samo v januarju in febr. nisem prejela nobene plače, marca pa le za pol februarja. Se pravi, v teh 2.mesecih se mi šteje pač tista min.plača,ne? Ne glede na to, če imam 2 rubriki prazni, dobim denar, samo pač toliko manj,ne? V bistvu me zanima to; šef bi mi podaljšal pogodbo, ker me pač potrebuje za delo, po drugi strani pa nebi rad potem plačal regresa. O.K. KATERI JE TO DATUM, da se izogne plačilu regresa? Kdaj pa jaz sploh izvem točen datum nastopa moje porodniške? Če predpostavimo, da imam PDP 1.4. Si lahko kr sama garantiram da bo to 3.3.? Sem pravilno izračunala? Pa še nekaj; sem jaz sploh kaj na boljšem, če se mi pogodba podaljša za ta čas do nastopa porodniške? Saj ne bi mogla noter zajet še januarske plače, ki je izplačana februarja? Ali pač? V bistvu razmišljam takole; Recimo da vzamem potrdilo o PDP-ju 1.4. Ne glede na to do kdaj mi traja pogodba, moram papirje oddat 60 dni prej-to je do?1.2. Kdaj je zadnji datum, do katerega moram oddat papirje? Saj sploh ne vem, če me boš kaj razumela...upam da ja. Hvala ti iz srca
|
|
|
|