Anonimen -> RE: EA in vakum (ali CR) (9.1.2006 20:29:08)
|
V resnici priznavam, da sem pri pisanju uporabljala termine, ki sem jih sproti pobrala pri branju raznih forumov in člankov in da o zadevi terminološko nisem dobro seznanjena. In sem pisala tako iz glave, na pamet. In ker nisi slučajno nisem iz stroke in si nikoli ne domišljam, da sem zdravnik ali medicinska sestra, sem uporabljala terminologijo, ki sem jo pobrala sproti. Da stvari morda res mešam, vidim že tu, ko omenjaš anastezijo in analgezijo, vedno sem se spraševala, v čem je razlika in nikoli poiskala odgovora. Po tem, ko si napisala odgovor, sem malo pobrskala po netu, da si malo razjasnim pojme, in ugotovila, da tudi drugi uporabljajo terminologijo kot sem jo jaz in tudi tako kot si jo ti. Zato sem tam pripopala nekaj odstavkov, ki so jih zapisali zdravniki. Da sama primerjaš. Namen mojega odgovora je bil samo v tem, da punci svetujem, da izbere CR pod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ehm, zdaj pa spet ne vem več. Zdaj pa še eno vprašanje, tako za moje splošno znanje: Blok vstavijo v spinalni kanal, epiduralni kateter pa v epiduralni prostor. Kje pa je ta epiduralni prostor? A ni to isto področje kot tisto, kamor dajo spinalni blok? T.j. nekam med vretenca?
|
|
|
|