Anonimen -> RE: ODLOČNE 6.DAN (8.1.2006 15:38:18)
|
No, jaz sem imela danes dva globoka krožnika mineštre iz različnih stročnic (rjav in bel fižol, čičerika in zelena leča), v mineštri pa na koščke narezano gomoljno zeleno. Juhe potem nisem, ker je enakovredna tekočini, ki je že bila v mineštri. Dva krožnika pa zato, ker je bilo to skupaj s tekočino. Če bi bile samo stročnice brez vode bi vse skupaj bilo za dober globok krožnik. Saj nisem pretiravala? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj je bilo dobro in po obroku je dalo tudi odličen občutek v želodcu ampak zdaj, dobro uro po kosilu, počasi postajam lačna. Je bil na prejšnji Š dan riž z gobicami veliko bolj nasiten ... Jutri bo pa tudi pri nas pizza - mnjam, komaj čakam. Na na čim tanjše razvaljano oz. razvlečeno testo dam žlico do dve šalše, solim, dodam pest začimb (timijan, origano, bazilika - po želji) in premažem testo, gor kolute svežih bučk (tako na tanko narezanih, da se vidi skoraj skozi), nekaj listov obarjene in narezane blitve, obilica na ponvi pocvrtih šampinjonov, slabo pest oliv, polnjenih s papriko, in na koščke narezanih vloženih belušev. Vse pripravljeno brez olja. Potem pa v vnaprej na 250 stopinj ogreto pečico, nič več kot tri minute, raje manj. Je bila tako dobra, da mi sir niti najmanj ti manjkal!!!
|
|
|
|