|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako s kamere na rač. in nato na dvd?
7.1.2006 22:45:53   
ori
Imamo kamero JVC GR_D53e in že kar nekaj kasetk posnetih zdaj pa bi te posnetke radi spravili na cd ali dvd pa ne vemo kako. Saj vem čisto začetniško vprašanje ampak res ne vemo! Zraven je bil program Image Mixer pa z njim ne znava delat. Uspelo mi je posneti na ta program potem pa ko sem spravila v računalnik se mi odpre vedno ves program ali pa sploh ne na media play ne morava npr. gledati posnetkov niti jih presneti na dvd. Kaj storiti ali se dobi kakšen drug program? Poskusila sem tudi z VideImpression pa mi ne zazna kamere. Ali moram kaj nastaviti? Za vsak nasvet bom hvaležna!!!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako s kamere na rač. in nato na dvd?
8.1.2006 1:49:25   
Peter167
Na tole bo pa težko odgovoriti...
Praviš, da si že spravila film na računalnik, pa ga ne moreš nikjer pogledati? Čudno...user posted image
Te kamere ne poznam, vendar predvidevam, da je DV kamera, ki snema na kaseto?

Mi imamo podobno, le da je od SONY-ja. Za vlečenje filma s take kamere imaš dve možnosti:
- vlečeš direktno DV format (avi); slabost = ogrooomni fileti
- že ob snemanju s kamere pretvarjaš v mpeg format ; slabost = potrebuješ dovolj močno računalo, da ti pretvarja DV v mpeg brez izgube framov

Pri tem početju je zelo važno, da si domača z vsemi nastavitvami, ki so potrebne za to. Nastavitve so sicer odvisne od tega kaj hočeš, vendar ponavadi nočemo preveč poslabšati filma. Torej hočemo isto kvaliteto, kot kadar predvajamo film direktno iz kamere. Pa ko iz mpeg-a delaš DVD moraš uporabiti ISTE nastavitve....
Moje največkrat uporabljene so:
PAL (25 fps)
MPEG files
24 Bits, 720 x 576, 25 fps
Lower Field First
(DVD-PAL),  4:3
Video data rate: Variable (Max.  8000 kbps) manj kot daš tu vrednost, manjši bo file. Pa slika slabša seveda...
Audio data rate: 224 kbps
MPEG audio layer 2, 48 KHz, Stereo

Najbolje je, da sama malo testiraš, pa malo po internetu se tudi splača pogledat. Si postavila preveč splošno vprašanje, da bi ti znal odgovoriti. Pa premalo podatkov imam. Kar še kaj vprašaj in bom poskusil pomagati. Morda se pa najde še kdo, ki je bolje podkovan v takih "hitrih inštrukcijah" ali pa celo pozna tvojo kamero...
Aja, tvojega "VideImpression" ne poznam. Sam uporabljam Ulead Video Studio 9. Super je, vsaj za "domače mojstre". Pa tudi Pinacla hvalijo.
 Toliko za zdaj. Grem v mižale user posted image .

(odgovor članu ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2006 12:00:13   
Anonimen
Na intenetu si dol zlaudaj Nero6. Midva vse pečeva s tem programom. Je zelo enostaven. Še zameuser posted image   MIslim, da ti v tem primeru sploh ni treba dati najprej na računalnik ampak spečeš direkt na dvd.

(odgovor članu ori)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2006 12:15:02   
k1
midva vlačiva posnetke dol s kamere z Ulead Video studio 9 (si ga zastonj zloudaš dol z neta). imaš ogromno možnosti obdelave posnetka, krajšanje, dodajanje texta, muzike itd. itd. - no pa saj imajo verjetno to skoraj vsi ostali programi za obdelavo.

s "Power dvd" programom pa izdelujema dvd-je - se ga da tudi dol potegnit.

upam da sem kaj pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.