pinkiponki
|
Tudi mi se počasi navajamo na nov ritem. Aja, Čestitam vsem novim mamicam in njihovim malčkom želim velik velik zdravja in sreče v življenju!! Drugače pa lahko na hitro povem, kako je bilo tokrat. Že v ponedeljek od 21h do 3h me je fajn zvijalo, samo sem rekla, da bom kar do zutri počakala, pa bom šla pol na CTG, če bo še kaj akcije. Ampak ob 3h sem zaspala, potem zutri je bilo pa vse bolj ali manj mirno. Pa smo šli še v Preddvor na sprehod, pa na eno kavico in potlej me je spet na cajte mal začelo špikat. No proti večeru sm popadke že mal štopala, pa so bli tm na ene 8 - 10min, pa sm spet rekla, ma nč, bom kr še mal počakala, do jutr zutri,k na sredo sm pa bla naročena na CTG. Okrog 23h sm šla v posteljo, češ, da grem mal spat, da ne bom čutla popadkov. Takrat se je pa vse šele začel. Popadki so bli na 5min in res že tko močni, da pa nisem mogla več, tut če je blo sred noči. Ob pol 1h sm Andreju rekla, da pa ne gre več in da me bo moru peljat. V porodnišnici je babca ugotovila, da sm odprta že 4cm in da bom rodila. Fino. Mi da kr pižamo oz. haljo in čist počas sva se pripravljali na porod, mal sva se pogovarjali pa rihtali papirologijo, pol sm se mal sprehajala po hodniku okrog pol 2h mi je naredila klistir in po tistem so se popadki še stopnjevali. Zdej so bli že fajn močni in dolgi, lih tapravi za odpiranje. Okrog pol 3h sm šla v porodno ležat in babica Marjeta mi je predrla mehur. Andrej je bil seveda že neki časa pri meni, ampak takrat se je pa akcija začela čist čist zares. Minila je le urco pa pol in ob 4:05 je bil moj Jaš že pri meni na trebuhu. Nisem in nisem mogla dojet, da sm tokrat res rodila in ne da samo sanjam, kar se je dogajalo tri mesece vsako noč. Ja, res je bilo tokrat vse fuuuuuuul hitrejš kot prvič in skori tko kot bi rodila doma . Na koncu je g. prišel le toliko, da me je zašil, ampak na srečo je bilo čist malo za zaštiti in zato tudi s sedenjem tokrat nimam skoraj nobenih težav. Od sobote sva doma. Taja je bila prvi dan precej "divja", ampak zdej se je že navadila in res je lepo imeti doma dva cukrčka. Vso srečo vsem tistim, ki še čakate in čim krajši porod vam želim. Dajanax, midve sva pa vse skori istočasno zrihtali