Gluten in alergija? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Bučika -> Gluten in alergija? (7.1.2006 10:23:39)

Pozdravljene!

Situacija je taka: včeraj sem bila malo površna in sem v DM-u kupila kašico,ki vsebuje gluten[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Moja hčerka je stara 7 mesecev in je to včeraj jedla.Načeloma ji dajem doma pripravljeno sadje,ampak včeraj smo nekam šli in sem na hitro kupila tako kašico.Bila je zelo razdražljiva po tem obroku cel dan,pozno popoldne ko je doma spala,se je prebudila z rdečimi lički.Najprej sem se ustrašila,da ima vročino,pa je ni imela.Druga stvar je,da jo že dva dni ful ful ful matrajo zobki.Zdaj pa mene zanima,če katera ve kako naj bi izgledala reakcija na gluten?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Je možno,da bi imela samo rdeča lička(še danes jih ima) ali bi bilo kaj hujšega?!Vem pa tudi,da so rdeča lička en znak,ko lezejo zobki ven.Ampak,vseeno sem včeraj premišljevala ali ni kaj na glutenu?Upam,da ne.
Sem tok jezna nase,kako da nisem bolje pogledala.

Od kdaj pa naj bi lahko jedli hrano,ki vsebujejo gluten?Se moram malo pozanimati še pri pediatru,čeprav je njen zelo previden pri vseh stvareh.Pet let je minilo od rojstva mojega sina in se popolnoma nič ne spomnim več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Če znate pomagati,bom vesela in hvaležna vsakega odgovora.

Lep oblačen dan
Bučika




CIPRESA -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 10:32:02)

Meni je rekla pediatrinja naj do 6 meseca pazim na glutem potem pa ne več ker je otrok že pripravljen sprejemati tako hrano. Kljub temu pa imajo lahko določeni otroci reakcijo na to sestavino tudi po 6 mesecu če so alergični na gluten...o tem pa potem nisva več govorili ker moj fantek še ni dopolnil 6 mesecev.




sašaš -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 11:24:17)

Oj!

En sam obrok prav gotovo ni povzročil reakcije. Tako je moje mnenje, no.




Urška// -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 11:57:58)

mi že od 6 meseca ne pazimo več in tudi jaz mislim, da od enega obroka ne more bit taka reakcija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




trinca -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 13:09:25)

Tudi ena žlička alergene hrane lahko povzroči hudo reakcijo, eden izmed pokazateljev alergije na določeno snov, ki je v hrani, so tudi rdeča lička. Moja dojenčica je za prvi gosti obrok pri 6 mesecih in pol samo jeziček namočila v kašico, pa je imela po 10. minutah takšno reakcijo, da so jo trije zdravniki gledali in niso mogli verjeti, da je to mogoče. Bodi pozorna na vse telesne pregibe (pazduhe, vrat, zapestja, gležnje, dimlje). Ce se na njih pojavijo rdečine, ce dojenčica zateka (tudi v lička), če dobi nenavadne rdeče madeže z belim udrtim fižolčkom na sredini, ce postanejo lička hrapava, so to znaki alergije. Kot drugi poskus uvajanja goste hrane sem dala dojenčici sadež samo za polizati, pa sem ji ponovno morala dati antihistaminik. Tudi minimalne količine alergogene hrane lahko povzročijo hudo reakcijo.




tins -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 13:38:05)

Znaki za alergijo so taki, kot je napisala Trinca, če pa ima tvoj pikec samo rdeča in suha lička, je lahko to zgolj posledica suhega zraka v stanovanju. Namaži ga z vlažilno kremico, počakaj, da izgine rdečina in ji zopet ponudi podoben obrok, pa boš točno vedela, ali gre za alergijo ali ne (načeloma pa 7 mesečniki že lahko uživajo gluten). Lp 




Anonimen -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 14:12:14)

Pri nas je imel pa Gašper rdeča lička, ko je dobival zobke.
Dvomim, da je zaradi alergije.
Opazuj jo. KOt so napisale-pod pazduho, za ušesi in po vratu se naredijo pikice, če je alergija.




Bučika -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 14:38:54)

Hvala vam za odgovore in hvala trinci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],da je tako dobro opisala znake.Moja punčka jih sicer nima in tudi suha lička nima,le rdeča.Drugače je dobre volje.
TAKO DA LE MISLIM,DA NI TO REAKCIJA NA GLUTEN.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lep dan še naprej




Alina_alin -> RE: Gluten in alergija? (7.1.2006 15:25:52)

Meni je zdravnica rekla da je alergija vidna po vsem telesu  - izpuščaji po vsem telesu -in da se otrok praska, ker ga srbi. Mi je k sreči nismo imeli. Sem zdravnico vprašala samo v vednost.





lelaval -> RE: Gluten in alergija? (8.1.2006 0:12:53)







Moja hčera je imela od alergije izpuščaje po celem telesu (še v lasišču) in se je ful praskala.




Stran: [1]