alb +++ (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

katy_ -> alb +++ (6.1.2006 21:54:21)

ejla punce
sem zelo zaskrbljena.....
in sicer sem v  38 tednu, danes sem imela pregled in mi je medicinska sestra opazila alb +++, torej imam beljakovine v vodi, sicer pritisk je vredu 125/60 tako, da mi je dal samo dieto (nič slanega in dosti vode).
Zanima me, če kaj to škoduje otroku ter kakšne so posledice? Povejte mi čimveč o tem, prosim vas ker sem zelo zaskbljena!!!

hvala

b.nika -> RE: alb +++ (6.1.2006 22:18:12)

Tudi jaz sem imela v 38. tednu slabo vodo- alb +++, pritisk je bil ok. Ponavadi je proti koncu voda slabša-ni panike. Veliko pij in manj slanega jej.
Posledica bi lahko bila eklampsija, ampak bi morala imeti še druge simptome ( glavobol, povišan tlak...).
Brez skrbi, pa lep preostanek nosečnosti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

katy_ -> RE: alb +++ (6.1.2006 22:25:44)

kaj je to eklampsija? to je kaj vpliva na bebota?
sory, ampak sem fulll zmedena nočem, da mu je kaj hudo ali da ima kakšne posledice...

b.nika -> RE: alb +++ (6.1.2006 22:43:44)

Eklampsija- pride do krčev in motene zavesti pri nosečnici. ( krči trajajo okoli 15 sek., dihanje zastane, zenice se razširijo...) To zgleda pribljižno tako kot epileptični napad, če si že kdaj videla. Eklampsija se razvije pri proteinuriji-beljakovine v urinu, zvišan krvni pritisk, hudi glavoboli, otekanje..
Ne se sekirat, ker če bi bilo kaj narobe, bi te sigurno G poslal v bolnišnico.
Beljakovine v urinu proti koncu nosečnosti niso nevarne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

katy_ -> RE: alb +++ (7.1.2006 1:33:53)

no si me že malo pomirila. V ponedeljek imam ponoven pregled in CTG tako, da upam da do takrat bo vse izginilo. Če pa se mi to pojavi zna biti kaj z otrokom narobe?

Eviii -> RE: alb +++ (7.1.2006 9:55:16)

sama bi na tvojem mestu popolnoma zaupala dohtrjem in osebju. če sumijo, da bi bilo lahko karkoli narobe, bodo znali najbolje ukrepati. tebi pa priporočam, da se sprostiš in da počakaš še na teh par dni in se v miru pripraviš na porod.

Stran: [1]