Anonimen -> Povedati svoje...ali kako ohraniti mirne živce (6.1.2006 17:32:08)
|
tašči Že nekaj časa zbiram pogum da tašči povem svoje, seveda na čim lepši način, ker gre meni že pošteno na živce da jo večkrat sanjam(da jo želim zadaviti, da je v drugih sanjah ona še živa in govori brez glave),...nočne more v glavnem. So stvari ki me motijo, pa bi jih rada povedala - da naj se ne vtika v moje gospodinjstvo in v vzgojo otroka: - namreč ves čas se ponavlja, da ko pridem iz službe mala priteče k meni, se igrava,...in trmasti bikec pač zahteva svoje: kriči:"nodika,nodika,lada,lada",... rada bi gledala risanko, jedla čokolado, sladkarije,...in jasno jaz ne (želim) popuščati in ji ne pustim vedno da dobi svoje. Ker če bo že zdaj vse po njeno, jaooo, jaoooo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] In kaj naredi tašča če vidi da se trma - vse ji da kar zahteva - vednoooo, brez izjeme!!!! In mi zavre in popokam tamalo in greva gor v svoj štuk in se gor trma, se strma in je ok. Jasno dam tašči vedeti da ne dela prav, da naj pusti da se otrok strma, da naj malo joka - a kateri izmed vaših otrok nič ne joka??? Enostavno ne vem na kakšen način naj ji dopovem da bova midva vzgajala otroka??? In kaplja čez rob: ko kaj omenim partnerju on pravi: "saj mami s tem ne misli nič slabega,..." jo zagovarja in pravi da dobro misli, dobro ravna,... včasih partner mamici kaj zabrusi in to je to - da bi se pa skupaj vsi trije(oz.stirje) vsedli za mizo in enkrat zavselej pogovorili to pa ne. Tašča se jasno se v "macji drek" utakne, vse mora biti po njeno, pa ne samo pri vzgoji (kdaj bo jedla spala, kaj bo jedla, kaj bo oblekla, zakaj to ne, zakaj ono ne,...). Dost imam tega. Vprašanje tega posta je kako naj ji na čim lepši način povem pač da jo cenim, spoštujem, ker čuva otroka, da pa naj se ne vtiče in da naj da mirrr!!! Samo mir želim! In seveda kako ohraniti mirne živce - vsakdanje napetosti doma in v službi so me pripeljale k temu da mi vse skupaj pošteno načenja zdravje (ker se obremenjujem in prenašam vse skrbi sama nase) da mi je zdravnica včeraj predpisala celo tablete za živce!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Oziroma poznam rešitev ki si jo zeloooo želim uresničiti samo še ni pravih pogojev oz.ni še pravi čas za to. Tolažim se z mislijo da je vse za nekaj dobro in da bom prebrodila tudi to krizo!!! Lažje mi je ko sem se po dolgem času izpovedala.
|
|
|
|