Barbs -> RE: Knjiga dr. Pušenjaka (6.1.2006 8:36:46)
|
Ojla, dr. Pušenjaka izredno cenim ( nenazadnje sem menjala ginekologa in je on zdaj moj os. G) , tako, da glede njegove strokovnosti in predanosti svojemu delu vse najlepše in najboljše. Njegovo knjigo sem imela namen kupiti in sem si jo šla ogledat. Prelistala sem jo v knjigarni Konzorcij v Ljubljani , na oddelku s priročniki. Moje mnenje : v bistvu to ni knjiga, res je priročnik. Je spiralasto vezana, sicer pregledna , vendar sem se ustavila na nekaj straneh ( odvijajo se po tednih nosečnosti) . Na vsaki strani je nekaj osnovnioh podatkov o otročku v tistem času, posebna rubrika je na kratko namenjena tudi dvojčkom, zraven pa je, glede na dolžino vsebine, kar veliko prostora namenjenega za zapiske. Odločila sem se, da knjige ne bom kupila. Prvič zato, ker sem že kar čez polovico nosečnosti, torej sem polovico knjige v bistvu "že zamudila" , za nazaj brati pa je brez veze, ker spremlja otroka glede na njegov razvoj, drugič pa v vsebini nisem odkrila kaj posebno novega - ne me narobe razumet ; če slediš svoji nosečnosti v drugi literaturi, na forumih, če z vprašanji sodeluješ pri svojem ginekologu, potem ti priročnik kakšnih posebnih novosti ne bo odkril - je informativen, pregleden, praktičen - predvsem za mamice, ki so prvič noseče in ki ga kupijo takoj na začetku. Pa še nekaj je - če si tip človeka, ki vse, kar prebere, vzame 100% resno, potem te takšen priročnik lahko malce "omeji". Če bo tam pisalo, da je v 23 tednu otročiček velik 27 cm, v tvoji MK pa bo pisalo 24 ali 29, boš kar malce nemirna ali negotova... To je moje mnenje... podatke, kot so , ali že ima nohtke, ali mu že rastejo lasje, ali že sesa palček, ali.... pa lahko prebereš tudi v kakšni reviji o nosečkah... jih je kar nekaj. Poleg tega dr. Pušenjak imenitno in redno odgovarja na vsa vprašanja, povezana z ginekologijo, na Med. Over. Net - Mercator za Forum ginekologija in porodništvo. Tam lahko res konkretno vprašaš, kar te zanima in odgovor dobiš takoj, v enem dnevu. Tako, da je Nega matere in otroka, dolgoročno boljši in smiselnejši nakup knjige.
|
|
|
|