tehnofil -> RE: A je to še sploh normalno? (9.1.2006 11:46:22)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Jaz pri ta manjšem uporabljal pumpico, ki se "namesti" na normalni sesalec. SEm nesla pediatriji pokazat in je bila navdušena. ??! Me zanima kaj več o tej pumpici. Mi imamo tudi dve pumpici. Ena ima dolg rilček. Te nismo nikoli mogli pametno uporabiti, ker vedno obstaja možnost, da žokneš v nosek pregloboko. Druga pumpica ima zelo širok zgornji del, da v celoti zapre nosnico in ko spustiš, posesa res kar je v nosku. In tako ene dvakrat. Vendar pred tem damo v 1ml ali 2ml brizgalko fiziološko raztopino in jo špricnemo v vsako nosnico pol. Mali se je že tako razvadil, da ko mu pokažemo šprico se umiri in počaka. Seveda dobi potem za nagrado plastično flašo s fiziološko, da se malo poigra. To mu je nekakšna nagrada. To sluz v nosu tako zmehča, da jo lahko s pumpico ven posesamo. Največkrat pa kar sam mucek ven prileze čez pol ure brez sesanja. Kot čisto malemu smo špricnili v vsako nosnico sterilizirano mosrko vodo, ki se dobi v lekarni vendar se je fiziološka bolje izkazala. Mislim, da je sterilizirana morska voda odlična za umirjanje sluznice (pri prehladu) in fiziološka odlična pri mehčanju suhih mickov. Vsaka stvar za svoj primer. l.p.
|
|
|
|