Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

tincci -> Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (4.1.2006 23:06:52)

Pediatrinja mi je rekla, naj se odločim, katere kapljice bi raje. Stari smo 2m, krčki so za nami, zdaj me pa zanima, kaj je razlika med temi kapljicami. A dajejo AD3 vsem, ker so cenejše? Ali so D3 enako dobre, čeprav verjetno nimajo A vitamina? Kaj menite?

Seven* -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (4.1.2006 23:09:48)

Razlika je med drugim v proizvajalcu.. Ce se ne motim seveda.. Mi imamo D3 in smo zadovoljni. So pa D3 slabsega okusa. Itak zadevo zmesas s tekocino..

Neke bistvene razlike pa pomojem ni..

Anonimen -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (4.1.2006 23:10:31)

O madonca no, a me naj bi več vedele od pediatrinje? Pa ti tudi? A da je rekla, da se sama odloči. Upam, da vsaj zaradi krčev, kler če bi se koga lahko vprašalo, ali AD3 ali D3, potem bi bil to pediater. Tako pa ... nimam pojma. Vem, da D3 nima vitamina A. Mater sem pametna, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.1.2006 23:19:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

urška -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (4.1.2006 23:34:52)

a ni tako, da prav vitamin d dobi, če je na soncu?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.1.2006 23:51:30)

Seven* -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (5.1.2006 0:08:15)

D je od sonca. A je pa v korencku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.1.2006 0:11:59)

lelaval -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (5.1.2006 0:14:43)

Moja je po AD3 imela ful krče in izpuščaje. Pa je pediatrinja rekla, da je to od vitamina A in je dobila D3, ker naj bi vitamin A to povzročal. Sedaj pa ima samo krče, a ne takih kot na začetku. Se mi zdi bolje, da to pretrpim, kot pa, da ima rahitis.

čebelica maja -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (5.1.2006 6:30:22)

Tablete D3 ali pa AD3 predpisujejo ravno zaradi vitamina D, še posebej ga je fajn dajati v zimskih mesecih, ko je manj sonca. Vitamin D sicer dobiš, če si veliko na soncu in ker tega v zimskih mesecih ni ravno na pretek, se zelo priporoča jemanje le tega. Moj sin je bil rojen decembra in sem mu do spomladi dajala D3 (po AD3 je imel krče) potem pa ne več, smo bili raje malo več na sončku.

PBJ -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (5.1.2006 7:25:22)

Naš je prve 3 mesece dobival D3 kapljice. Nato mu je predpisala AD3, zaradi vitamina A, ki ga prve kapljice nimajo. Ker sva se tudi takrat  dojila je rekla, da je dobro, če dobi tudi vitamin A, ki je pomemben za oči. Adaptirana mleka imajo razne vitamine dodane, z materinim  mlekom pa se baje izloča manj vitamina A.
Tako sva midva s 3. mesecem prešla na AD3 kaplice in moram reči, da ni bilo težav. Po nasvetu mamic s foruma sem jih dajala postopno: prvi dan dve, nato tri, nato štiri, pet, šest in sedem. Sedaj jih tri mesece jemlje po 7 kapljic in nima nekih krčev, razen da se veliko napenja - in ne vem če je to ravno od teh kapljic.

Anonimen -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (5.1.2006 9:24:51)

Cena pri predpisovanju nima nobene vloge, ker so Plivit D3 cenejše (nekaj čez 600 SIT).

makica -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (5.1.2006 10:03:55)

Nam je tudi pediatrinja dala na izbiro. Pa smo se pri 4 mesecih odločili za AD3, ker D3 kapljic ni hotela spiti z nobeno tekočino. AD3 pa ima zelo rada.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lp

Anonimen -> RE: Razlika med AD3 in D3 (razen krčkov) (5.1.2006 11:54:03)

Tudi naša je najprej imela AD3, ker pa je imela hude krče so ji dali D3, vendar le za to, da ne bi imela krčev. Sedaj so krči minili in bomo verjetno ponovno dobili AD3.

Stran: [1]