ušesni termometer (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Fia -> ušesni termometer (4.1.2006 21:43:38)

Pozdravljene,

naša čebela (bogica mala) je šla spat s 40,2 vročine, ki je bila izmerjena z ušesnim termometrom. Zdej pa nikjer ne najdem tistih "navodil" od termometra, kjer piše, koliko naj bi se pri tem merjenju odbilo. Če se ne motim je to 0,5 stopinje, sam ziher pa nisem. Tko da, če katera ve...

pa hvala

Ro-La -> RE: ušesni termometer (4.1.2006 22:28:29)

ja, v ušesu je temperatura višja za 0,5 stopinje....čeprav jaz prisegam na starega živosrebrnega, ki je ziher najbolj točen termometer.  

mamči -> RE: ušesni termometer (4.1.2006 23:31:32)

Odšteješ 0.5 stopinje. Pa živosrebrni niso najbolj točni termometri - čeprav smo tud mi "medicinci" težko sprejeli to dejstvo. So pa živosrebrni term. v mnogih državah ža prepovedani, zaradi toksičnosti+ ker njihovo delovanje ni tolko precizno, da bi lahko "pozabili" na strupenost.

mamči -> RE: ušesni termometer (4.1.2006 23:32:46)

Govorim o strupenosti v primeru razbitja term. in izlitja živega srebra, da ne bo pomote!

rayy -> RE: ušesni termometer (4.1.2006 23:48:07)

zakaj jih potem pri nas v bolnicah še uporabljajo? Jaz sem ga npr. razbila 1. dan po porodu v sobi s 3 dojenčki, in niti počistili niso temeljito. ?

mamči -> RE: ušesni termometer (4.1.2006 23:52:11)

Sama tud ne vem zakaj jih še uporabljajo ( no saj digitalce že tud imajo, skoraj po večini odd. vsaj v SBM ) mislim pa da pri nas še niso zakonsko prepovedani in pa denarja je premalo, da bi nabavili digitalce.
Je pa res grozno, da niso počistili tako kot treba- le kam je pol pobegnilo tisto živo srebro... boljš da ne vemo!

puncica -> RE: ušesni termometer (5.1.2006 7:34:39)

Ušesni nam nikol ni prav pokazal, ker nisem mogla trofit bobniča, tako da za mene so čist neuporabni, prisegam pa na digitalnega ker je hiter čeprav je natančen še vedno najbolj živosrebrn, kako je z odbijanjem pa nimam pojma, po moje se nič ne odbije če prav zmeriš, sam problem je če si prav zmerila, sploh pri majhnih otrocih in dojenčkih. Merit je treba na bobnič in ne na kožo okol njega. 

Ro-La -> RE: ušesni termometer (5.1.2006 7:54:08)

Zato pa v SBM ušesni termometri kažejo pod 35 stopinj, kljub tedenskim servisom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....pa ne mi rečt, da sestre ne znajo merit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dory -> RE: ušesni termometer (5.1.2006 8:08:26)

Usesni termometer ni prav zanesljiv, je pa zelo prakticen...jst se posluzujem digitalnega...eno minuto se nekak zdrzi....tisti na zivo srebro je najzanesljivejsi, sam kdo bo pa cakal tolk dolg???

Pri usesnem termimetru je -0,5...upam in drzim pesti, da se zana hitro pozdravi...

Urška// -> RE: ušesni termometer (5.1.2006 9:46:36)

mi imamo doma dva ušesna term. pa to sta tako sranje da ni večjega(pa še drago je ko svija), smo pri nas vsi podhlajeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], digitalni al pa navadni sta zakon

mamči -> RE: ušesni termometer (5.1.2006 10:37:00)

Bobniča pri ušesnem ni treba "trofit""- bog ne daj, je pa res mali kunšt merit z uš.term., ker moraš bit natančen. Sonda mora bit čista, zaščitena z folijo odvisno je tud seveda kakšne znamke je term. Ima pa sonda senzor, ki odčita temp. in pri novejših modelih ni treba nevem kako daleč v uho vstavljat.
Pa sluhovod mora biti čist, pa NIKOLI se ne sme merit en za drugim, brez postanka!
Če kaže term. tako nizko, je sonda preplitvo vstavljena- to se dogaja pri hitenju- npr. delo med. sestre!
So pa meni osebno tud digitalci ljubši- ker uš. ne smeš uporabljat npr. pri vnetju ušes....pa nove zaščite moraš kupovat....

niki5 -> RE: ušesni termometer (5.1.2006 12:41:49)

Naš Braunov ušesni termometer kaže enako temperaturo kot bi jo izmerila z navadnim pod pazduho.

Mateja* -> RE: ušesni termometer (5.1.2006 13:34:59)

Jest sem zadnjič kupila ušesni termometer v Mullerju. Ene Nemške znemke, je bil samo 4.700 sit. Meri točno, sem ga sprobala. Ko je bil naš Jakob bolan, sem mu s ušenim najprej zmerila, potem pa še z digitalcem. Do pikice ista temperatura. Sem se hotla prepričat koliko je ušesni točen in sem bila zelo zadovoljna. Pa še hitr se zmer, ker naš ne more bit pr miru. Pa ni treba bobniča zadet. Nisem pa vedela, da se tud odbija 0.5, če meriš v ušesu. Vem, da če meriš otročku v ritki, da se 0.5 odbije, za ušesa pa nisem vedela.

Stran: [1]