m_m
|
Tole nošeje je čisto v redu, če imaš čas in če se ti da. Ni lahka naloga. Jaz sem bila dosti sama, hčerinih prvih pet mesecev, ko ata ni mogel nič pomagati, pa je nonstop jokala... Vsaj čez dan sem se temu izognila, če sem jo mela na rokah. Vse sma delale skupaj, še to je gledala, kako dajem perilo prat in potem v sušilca... Nositi otroka na rokah ni nujno razvajaje. Mi slim da ga ne smeš vzeti na roke vsakič ko zajoka, ampak skušaš potolažit z besedo (čeprav noben dojenček ne joka kar v tri dni, treba ga je dobro poznati in ponavadi je samo pokakan, lačen ali zaspan ali pa mu je vroče). Sem jo pa vzela v roke velikokrat, ko sploh ni bila slabe volje, ampak sem morala v drugo sobo za 10minut pa je šla z mano. Tako da iz tega kdaj sem jo vzela na roke in kdaj ne, ni mogla sklepat, da če zajoka, gre že v naročje. Nisem se držala nobenega vzorca, da bi se iz tega lahko naučila kako to izkoriščat. Je pa res, da je naše dete med lažjimi, pri 9 mesecih ima 8 kilogramov. Ampak dolgotrajno držanje teh 8-ih kil v naročju, ni prijetno, je pa zanimivo. Rečem, da je to zastonj fitnes za moje roke. V rokah jo pa zdržim nositi precej precej dlje kot ata.
* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence. * * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje. * * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
|