krediti... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> krediti... (4.1.2006 15:42:49)

imam eno vprasanje, ce katera slucajno ve, kako se tega lotiti.

sem v nakupu novega stanovanja, del kupnine moram se placat (zelo kmalu!). prodajam stanovanje, od tega bi naj prisel ta del kupnine, ampak ne gre v promet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] za preostanek moram (vsaj zaenkrat) vzeti hipotekarni kredit
in vprasanje se glasi... ali se lahko zastavi moje sedanje stanovanje, novo pa ostane bremen prosto???
bom sla na banko vprasat, ampak pred petkom ne morem!

hvala za odgovore!

kami10 -> RE: krediti... (4.1.2006 16:03:56)

Možno!
Ko pa boš našla kupca, bo pa potrebno v kupoprodajni pogodbi določiti, da se del kupnine nakaže za dokončno poplačilo kredita in ko bo kredit plačan bo brisana hipoteka in bo možen prepis na novega lastnika.
V zvezi s tem imajo nekateri kupci pomisleke. Ampak tak je postopek - ureja se pri notarju.

Takšne info imam jaz.

Gina -> RE: krediti... (4.1.2006 21:05:52)

PO moje boš še toliko težje prodala stanovanje - kdo pa bi hotel kupiti stanovanje, na katerem je hipoteka - jaz že ne, ni šanse. Ali pa boš morala zato spustiti ceno, ker bo kupcev manj. Hipoteka je namreč potem vpisana na nepremičnini, in vsak lahko takoj vidi, ko kupuje, kako je na stvari. Še celo agencija mu je dolžna povedat, da je na stanovanju hipoteka in ti si ga dolžna na to opozorit.

Suzi* -> RE: krediti... (4.1.2006 22:57:20)

Lahko pa namesto hipotekarnega kredita vzameš stanovanjskega, ki ga zavaruješ s poroki.

Anonimen -> RE: krediti... (5.1.2006 11:16:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

... ali se lahko zastavi moje sedanje stanovanje, novo pa ostane bremen prosto???

Lahko zastaviš. Ni problema. Morda pa se bo našel tudi kakšen bedak, ki bo kupil stanovanje obremenjeno s hipoteko!? Veliko sreče...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stran: [1]