cmokec -> RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? (4.1.2006 14:18:20)
|
Ro-La, pri nas smo oba sirupa uporabljali 3 leta vsakodnevno, da smo vsaj enkrat na teden kakali. In ta dva sirupa nista odvajalo, ampak pripomoreta, da je v kakcu čimveč vlage. Tako je kakec bolj in dalj časa mehek. Pa si nisem sama izmislila, ampak so to podatki od gasrto oddelka Pediatrične. Sama nebi otroku tolk časa dajala sirup, če bi bilo to odvajalo, ki se ga organizem navadi. Prej bi res probala še kaj drugega, tudi alternativne vede. Drugače se pa strinjam z vsemi, da je bolje pomagati z veliko sadja, zelenjave in sokov. Prav tako kot mleko, zapira tudi sir. Zapira riž in vsi piškoti, čipsi, smokiji in bobi palčke. Zaradi razgradnje namreč potrebujejo dosti vode, zato jo za črevesje zmanjka. Pa banane in čokolada so prepovedane. Ko je bila pri nas najbolj kriza, sem kuhala ričete, zelenjavne enolončnice na sto in en način. Tako je dobila iz "juhe" veliko vode, pa zelenjave tudi. Je pa boljša sveža zelenjava, kot kuhana, a solate pri nas ne je (z izjemo pese, kumar in kitajskega zelja). Sirup sem napisala zato, ker mi je logično, da si pri takih težavah z ustrezno prehrano že vse poskusila. Nikoli se pa nisem posluževala kakega spodbujanja kakanja z toplomerom v ritko. V bolnici je to strogo prepovedano in tako početje je zastarela in škodljiva metoda zdravljena.
|
|
|
|