frutka_ -> RE: stvari za novorojenčka (4.1.2006 21:52:25)
|
DrejcDrejc: kombiniran voziček je tisti, ki ima košaro in športni del. Najprej dojenčka voziš v košarici in ko je večji košaro zamenjaš/kombiniraš za športni del. Zelo fino, morda malce bolj nerodno, ker so običajno ti vozički večji, bolj komot...Takšnega sem imela jaz PP Culla. Primer:http://www.supercena.com/I-KOSARA_CULLA_BP_QD_Navy_4 Marela je voziček, ki se složi kot marela. Načeloma zavzame zelo malo prostora, zloži se enostavno, je lahka. Super kombinacija je PP Pramette. Malega lahko imaš obrnjenega k sebi, ko je večji se ležišče spremeni v sedišče! Lahko ga uporabljaš od rojstva dalje. Primer: http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/3516/Pramette_Completo_BP41_NS41_Newport/-/ Soncica jaz sem si previjalno mizico "naredila" iz komode, ki je enake višine kot previjalana mizica.Podlogo za previjalno sem kupila v Mothercare. Do 5.meseca smo uporabljali košarico, ki sem jo kupila v Mothercare, s posteljninico in odejico vred je stala 18tisoč. Za stolček PP Prima Pappa sem dala 100eurov. Stajico sem imela sposojeno vsega 14 dni, ker je mali dobil histerični napad, ko je prišel blizu nje! Hojice nisem imela. Kengurujčka je mali dobil od prijateljev za darilo ob rojstvu. Imela sem Avent flaške in dude. Posteljico je imel še mojo staro ampak lepo prepleskano. Je pa od babice pred kratkim dobil novo/večjo in zdaj spi kot car. K vsemu temu še moraš prišteti posteljnino in odejice ter navadne dekice za pokrit... V glavnem stroškov z nakupom opreme se nabere kar nekaj. Če imaš koga, ki ti lahko posodi si sposodi. Odvisno od vajinega finančnega stanja pa je kaj vse bosta lahko kupila. Apetiti so ziher veliki, sploh ker je prvi otrok in nimaš občutka kaj je resnično kvalitetno, kaj potrebuješ, koliko kaj stane...pobrskaj po netu za rabljenimi stvarmi. Na BOlhi, na Sončkovi strani, vprašaja kolegice, na RR oglasih poglej... Vozičkov sem pa menjala kar nekaj...hehehe...nora sem na njih! Zdaj imamo Quinny Zapp in sem z njim zelo zadovoljna. Zelo sem bila zadovoljna tudi s PP vozičkom in tako bodo najbrž povedale tudi punce. Mi2 s tamalim ga večino goniva peš, v vsakem vremenu. Meni je bilo zato ključnega pomena da je voziček vodljiv, stabilen, lep, lahek, da mi je všeč, da ima opremo za dež... V vsakem obdobju pa bi potrebovala drugo varianto vozička, če bi želela da je idealno. Novorojenčka naj ne bi prevažali okrog v lupinici ampak na ravni podlagi, ko je večji mora kukati ven, ko je še večji pa mora biti lahek, ker je otrok že težji...hihihi!!! Če mene vprašaš kupi takega, ki ti bo padel v oko, tudi če malo več stane in ti je všeč si privošči, ker boš malega največ vozila okrog sama, ziher boš imela še enega in stavri se dedujejo... Mater sem naklamfala. To je pač moje skromno mnenje. LP
|
|
|
|