katja pv -> RE: JUNIJSKE MAMICE (13.2.2006 22:38:15)
|
1.)Že sedite samostojno?Da. Brez problema se med plazenjem usede in proučuje igračko. 2.)Že plazite? Sedaj odlično plazi tudi naprej in počasi pospešuje tempo. Zna že priti do mene ko ga pokličem in iztegnem roke. 3.)Že mogoče kdo hodi ob kakšni opori? To pa še ne, čeprav bi rad, saj izteguje noge in dela A, ter pri ograjici posteljice se postavi na kolena ter grize ograjo in izteguje roke. 4.)Koliko obrokov dnevno imate? 3xgosti obrok, sedaj uvajam četrtega pred spanjem vendar nisem vedno uspešna. Skupaj z dojenjem je 5-6 obrokov, razen če se ponoči zbuja ga poskušam uspavati brez dojenja. Včasih gre, drugič pa ne in ga podojim. 5.)Že imate prve čevlje-katere?Ali če nimate, katere nameravate kupiti? Imamo Cicibanove, ki smo jih dobili za darilo ob rojstvu. Obujem mu jih bolj zaradi zaščite pred mrazom, ko ga peljem ven na sprehod. V stanovanju pa je le v nogavičkah. Za pravo hojo jih bo dobil šele ko bo shodil in bo želel hoditi zunaj. 6.)Ali pustite otroka kdaj na tleh da se igra, in če kdaj pade? Da. Sedaj se ogromno igra na tleh in se plazi po celi dnevni in jedilnici (je en velik skupen prostor). To pa pomeni, da mu včasih tudi spodrsne ali se nerodno usede in se butne z glavo ob tla ali ob stol. Ko zajoče ga pomirim in nato spet veselo plazi povsod, tudi na tiste kraje kjer se je udaril. Počasi pa se je tudi naučil, kaj je dobro zanj in kaj ne. S ponavljanjem se učimo. 7.)Koliko so vaši otroci težki in veliki? Od zadnjega pregleda ga še nisem peljala na ponovno merjenje. Predvidevam, da je po kg okrog 9,...kg, velik pa okrog 74. Na začetku januarja je namreč meril 71 cm in tehtal 8400 g. 8.)Ali imate že kaj zobkov in koliko? Pri 4,5 mesecih je dobil dva zobka spodaj. Pri 7-ih mesecih je dobil še 3 zobke zgoraj (obe enki in eno dvojko). 9.)Koliko ste stare mamice? Stara sem 32 let, aprila bom 33. 10.) Koliko otrok imate? To je moj prvi otrok.
|
|
|
|