napenjanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


chips -> napenjanje (2.1.2006 19:38:18)

Našo tako napenja pa nemore ne kakat in ne prdnat.
Kaj ji naj dam da ji bo boljše???Se mi tako smili,to traja ža 2 dni.




Veronika -> RE: napenjanje (2.1.2006 20:28:05)

a se dojita?




chips -> RE: napenjanje (3.1.2006 8:08:48)

Ja se samo dojima.Pa čokolade nisem nič jedla da bi jo zaprlo!!




zoya24 -> RE: napenjanje (3.1.2006 9:02:17)

Probaj jesti žitarice ali otrobe, jaz tega zelo veliko pojem in se mi zdi, da ima naš kar ravna čreva. Ne vem sicer, če je res od tega, vendar poskusit ni greh.




Veronika -> RE: napenjanje (3.1.2006 9:27:45)

chips, ce prav razumem, tvojo punčko zvija, kakat pa ne more? moja je na začetku kar naprej kakala, kot skoraj vsak novorojenček, zdaj jo pa tudi zapira, čeprav jo dojim (stara je 3 mesece). "zapira" pomeni, da se pokaka vsakih nekaj dni, včasih traja kar 5 dni. menda pri dojenih ni nič narobe, ampak kadar traja tako dolgo, se tudi meni zdi, da jo to muči, ker je bolj nemirna, dosti prka in tako.
jaz sem malo brskala po forumu za nasveti in naredila tole:
- pijem bebe čaj (ok, to že od začetka) ali pa enakega skuham sama (kumina, janež, komarček, pa še kaka kamilica), po žličkah ga dajem tudi tamali (vendar ne prav pogosto). probam tudi s stekleničko, pa ni ravno navdušena.
- ko je bilo res hudo, ker ni kakala že 5 dni, sem si skuhala ZELO sladke kamilice (menda poženejo naprej - tako so pisale punce na forumu)
- pri previjanju sem ji kar dolgo masirala trebušček - na roko sem si dala malo masažnega olja (lahko pa verjetno tudi katerokoli olje, ki ga uporabljaš za nego dojenčka) in jo masirala v smeri urinega kazalca
- pa še to: v ritko sem ji z vatirano palčko vnesla malo hladilnega mazila.... to se spomnim, da so nam svetovali že v šoli za starše... sliši se zoprno, ampak ni, ker moja ni niti trznila, ko sem to naredila, saj je palčka res zelo zelo tanka.
no, pri nas je pomagalo, kar pomeni, da se je dokaj hitro pokakala... in to obilno in večkrat. kaj je bilo najpomembnejše, pa ne vem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
čau,
veronika




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.1.2006 12:26:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]