Anonimen
|
Eno od mnenj trgovk: prodjalka v enem od velikih ljubljanskih nakupovalnih centrov: Kakšna družinska idila,lepo vas prosim!Idilo si lahko privoščijo tisti, ki zaslužijo veliko več.Koliko stane izlet za štiričlansko družino? Moji otroci ne morejo biti zadovoljni s tem,da gledajo druge,kako smučajo, oni pa stojijo ob strani in "gulijo" sendvič, ki smo ga prinesli od doma. Enkrat jih lahko peljemo na izlet,drugič pa prav gotovo ne bosta hotela v to "idilo".Pustite me da delam in zaslužim,pa čeprav ob nedeljah.Za lepe odnose v družini bom poskrbela sama,in to takrat, ko bo ustrezalo meni.Prodajalke in prodajalci,smo vedeli,kakšno delo bomo imeli,ko smo se prijavili na razpis za prosto delavno mesto.Upam,da zaradi tega neumnega zakona ne bo veliko dobilo odpoved.Kdo nas je sploh vprašal,kaj si želimo?! Želimo si boljše plačano delo ob nedeljah.Najbolj žalostno pa je,da je o naši usodi odločala peščica Slovencev na referendumu. Matej.;prodajalec:Trgovci smo zmedeni.Le čemu ves ta cirkus?Morali bi se bojevati za večje plače,ne pa,da smo skoraj štiri leta in goro denarja porabili za referendum. Še preden se bomo zavedali,bo ta isti parlament ugotovil,da tako ne gre. In znova spremenil zakon. Bodimo pošteni in priznajmo,da gre za čisto sprenevedanje. Ta zakon pravzaprav ne ustreza nikomur.BTC ima ob nedeljah veliko več obiskovalcev kot Postojnska jamaobičajno pa precej več kot Brezje. Da bi tudi bog rad zaslužil ob nedeljah, je bilo jasno,ko se je tajnica Turističnega društva Brezje zahvalila za to,da bodo lahko imeli v romarskih krajih,ob nedeljah odprte trgovine.Naj jih imajo. Ne mešajmo vere in potrošnje.Vsak ima svojo vero in pustimo posamezniku,da sam odloči,katera mu bolj usreza. Razlogi za proste nedelje Ministra za družino in socijalne zadeve: Ob nedeljah:najprej zgodnji tenis s prijatelji,potem družinski zajtrk,po katrem se vsi skupaj odpravijo k maši, po mašibesedo ali dve z znanci,s katerimi se srečujejo v cerkvi. Sledi kosilo v gostilni(če imaš denar seveda)sprehod v naravi,obisk pri starših,poležavanje oziroma delo. To je kliše nedeljskih prostih dni.
|