ob nedeljah zaprte trgovine? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

karmy -> ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 19:20:02)

po referendumu smo/ste glasovali naj bodo ob nedeljah zaprte trgovine... kar nekaj časa je blo odtakrat in zanimivo je da ravno ob nedeljah je največ folka v trgovinah...kot da je vse zastonj...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] torej kdo je glasoval za zaprtje trgovine ob nedeljah?

jzt nisem ker mi zmeri neki zmanjka ravno takrat... no dones mi je zmankal mleka, kruha in še par stvari...sem se že bala da so čisto vse trgovine zaprte...pa je bil merkator odprt.. sm bla ful vesela... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pridm tja.. kaj vidim? neskočno vrsto ljudi pr blagajni...no nism edina k ji je zmankal hrane ravno na praznik kulture..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 19:28:20)

js sem bla proti zaprtju iz več razlogov. najprej mi je bil najbl neumn argument kako se morjo oboge trgovke žrtvovat in delat ob nedeljah - to se mi zdi skrajno nevljudno do drugih poklicov, ki delajo ob nemogočih urah in dnevih (se spomnite kok vas je blo recimo samo samih za silvestrovo doma ker so deci nek bli v eni službi?), drugo se mi zdi v nedeljo prov fajn it v trgovino al pa poklepetat ob kavici sploh če je zunaj slabo vreme, dostikrat  pa se tut v nedeljo zutri šele spomnem kaj bom kuhala in grem lepo iskat, al pa mi nepričakovano zmanjka skret papirja.
najbl trapast se mi pa zdi, da novinarji vedno v nedeljah ujamejo vse tiste v trgovini vključno s politiki ki so bli za zaprtje! bolano! [sm=smiley11.gif]

Marogica -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 20:11:32)

Jaz sem bila ZA zaprtje ob nedeljah. Zakaj? Zaradi kg kruha ali pulovra ni potrebno, da so trgovine odprte. Malo bolje se je treba zorganizirat in dan prej pač nakupit. Pri vseh teh hladilnikih, zmrzovalnikih in mikrovalovkah pa to res ne bi smel biti kakšen problem.Pa počakat na ponedeljek, da se pulover kupi, tudi ne.
Na kavo se pa lahko gre kam drugam, ne pa gužvat v nakupovalne centre. Saj nimamo samo tam kafićev, pa še otrok bo poznal kaj drugega, razen tekočih stopnic, umetne svetlobe in zasteklenih oken, skozi katere opazuje parkirišča ali pa celo naravo.
Ne primerjajte drugih poklicev s trgovkami. Eni so nujno potebni(gasilci, zdravniki...) drugi pa presento dobro plačani. Prodajalke dobijo ravno 5 jurjev več(ali pa malo več), pa več kot 8-urni delavnik.
Ko pa je slabo vreme, se pa odpravite v kopališča ali pa na sprehod po dežju. Otroci obožujejo čofotanje po vodi, vsaj moji, ker jim to omogočim.
Torej boljša organizacija in malo več svežega zraka, pa več počivanja v nedeljo za vse

manca79 -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 20:54:37)

Jaz se z marogico čisto strinjam. Saj ne rečem, tudi meni kdaj kaj zmanjka, pa ravno v nedeljo, ampak se redkokdaj spravim v trgovino.
Meni se to zdi ena velika razvada, boste (bomo) pa v soboto nakupili vse kar rabimo ane?

karmy -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 21:01:03)

Marogica, ne začni prepira... hvala

Zaprtje trgovin pomeni tudi zaprtje vseh trgovin, upam da se razumemo na tem... (izvzeto so trgovine na avtobusnih postajah, železniških postajah, toplicah, bencinskih črpalkah kjer je samo 50 % višja cena kot v normalnih trgovinah...) sm tam so tud trgovke/trgovci... in bodo delale ne glede na zakon ob nedeljah ... pol tiste ženske/moški tud nimajo počitka....a ne?

nekateri pa delajo ob cel teden in imajo samo ob nedeljah čas nakupit vse potrebno... sej je bla ena oddaja na to temo? pa še argument... delodajalci bodo zgubili s tem veliko dobička in s tem država... me prav zanima če bodo potrdili zakon...

ne se na smrt skregat, sej smo odrasli... še posebno taka tema, se mi zdi da ni vredna krega ampak normalnega izmenjavanja mnenj...

poleg tega...pa če je prevladovalo mnenje večine prebivalcev slovenije, zakaj so potem polne trgovine ob nedeljah? ma to do zadnjega kotička..ma ne rečt da tega nikol niste vidle, no? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  

si rekla naj ne primerjamo trgovke z drugimi poklici? zakaj pa ne?

pekarji so še na hujšem k trgovke..zakaj? ker delajo nočne... niso spočiti ( še posebno ko majo družine, ker noč ima svojo moč) ... delajo po cele dneve in noči, in praznike da mate vi krofe, svež kruh ob 6-ih zjutraj ipd... kdo bo pa njim dal počitek?

poleg tega so tukaj tudi veliko privatnikov ki na veliko izkoriščajo delavce in delajo tud po 12 ur ali več na dan in imajo edini prost dan nedeljo... in ti tarnaš glede trgovk, ker nimajo počitka? no no...pomisli tud na druge poklice, ki so nehvaležni, ampak nekdo jih mora delat... tiste k to delajo oz. k se šolajo vejo v kaj so se spustile...pardon..govorim o delu ob nedeljah da ne bo pomote...

eva1 -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 21:11:06)

jst sem bila proti zaprtju-pa sem malokrat v trgovinah v nedeljah-se pa tudi zgodi, da kaj rabim, tako kot sem danes!

manca79 -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 21:13:19)

Jaz še vedno mislim da je to stvar organizacije vsakega posameznika in da si zadevo lahko priskrbiš tudi kak drug dan kot samo v nedeljo.
Trgovine so pa po mojem mnenju polne ob nedeljah ker se ljudje pač ne znajo več nikamor drugam spravit razen v nakupovalne centre.
To je samo moje skromno mnenje..

Anja** -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 21:34:32)

Se cist strinjam z Marogico.

Edino popravila bi te rada o nedeljskem dodatku. Moja teta, ki dela v trgovini z zivili dobi cela 2 jurja nedeljskega dodatka (za 8 ur dela).

Ce ze morejo trgovke delat ob nedeljah, pa naj delajo se na obcini, ker tisti, ki so tako zaposleni, da ne morejo prej v trgovino, kot v nedeljo, menda nimajo cajta hodit po dokumente in uradne stvari med tednom.

Predlagam da tudi sodisca delajo med vikendom saj imajo veliko sodnih zaiostankov. Za 2 jurja nedeljskega dodatka.

Predlagam da delajo ob nedeljah tudi poslanci in nadoknadijo zamujena sprejetja zakonov. Za 2 jurja dodatka.

...aja, kdo bo pa sel v trgovino, ce bodo vsi delali...[sm=hudicek.gif]

india -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 21:42:17)

Popolnoma se s trinjam z Marogico, sicer sem pa ob nedeljah začela hoditi v trgovine šele,ko sem že imlea svojo družino, prej tega nismo poznali in nam ni bilo čisto nič slabega. Še celo ob sobotah so bile trgovine odprte le do 13h. Potem pa do ponedlejka zjutraj le dežurne trgovine.

In,Karmy, saj ni Marogica začela prepira. Tako temo si odprla, zato sprejmi vs e vrste odgovorov, tudi take,ki se s tvojim ne ujemajo.

Meni se zdi nedleja dan za družino in to tudi spoštujem. Na prste ene roke bi lahko preštela kolikokrat sem bila v nedlejo v kakem nakupovalnem centru. le tu in tam skočim v nedlejo po kruh v našo trgovino v naselju, pa takrat morda kupim zraven še kako solato ali kako malenkost. Nakupov ob nedeljah nisem nikoli delala.
In...če bodo zaprte ob nedeljah trgovine, bodo morda naši otroci spoštovali ta dan bolj kot do sedaj, pa tudi postal bo to spet dan za družino, družinske izlete, srečanja....to,kar sedaj marsikdo ne počne ravno zato ne več,ker mora ob nedeljah v nakupovalnih središčih zabijati čas!

Marogica -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 21:43:50)

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Marogica, ne začni prepira... hvala

Kakšen prepir neki? SAmo se dogovorila, zakaj sem glasovala za zaprtje trgovin ob nedeljah.
Kot je predhodnica napisala: "moje skromno mnenje, pač"

karmy -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 21:46:58)

vrjamem da ni hotela sprožiti prepira, vendar težko je bit objektiven v zvezi z odprtjem trgovin ko kakšen od tvojih bližjih dela tam... ko hočeš da je čimvečkrat doma...ampak to je želja mnogo žensk in moških da so njihovi partnerji več doma...

Moyca_ -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 22:20:22)

nisem glasovala
mi pa je čisto brezveze da ne bodo odprte. Jaz kupujem v nedeljo- včasih in mi tak paše
pač je to njihov šiht kot po vsem svetu
A kdo reče bogi zdravniki, bogi cestninarji, bogi železničarji, bogi,..... še na tisoče jih je, pa si si ravno te boge trgovce izbrali

uf čisto brezveze

lutka -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 22:34:21)

Jaz se pa popolnoma strinjam z Anjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], pa dajmo vsi delat ob nedeljah pa ne bo nihče ubog.

Tudi jaz delam v nakupovalnem centru v drogeriji in gospe si pridejo v nedeljo, pet minut preden zapremo trgovino kupovat puder [sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif]- mi je pa zanimiva trditev, da nekdo v šestih dneh (trgovine so odprte 12 ur) nima niti en dan, ene ure časa da bi šel v trgovino [sm=smiley24.gif]

Sicer je pa to samo moje skromno mnenje......

lp

eva1 -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 22:46:23)

Mene tut najbolj razkur, k si kak pametnjakovič pride v bolnico po možnosti ob 1h ponoči, brez napotnice, da je že cel dan zaprt in da ga zvija...pa kaj naj...tko pač je-sto ljudi sto čudi!
Nas pa noben ne vpraša, če nismo boge, k smo v celem mesecu frej 2 nedelje, drugače pa skoz delamo...kaj čmo , ni denarja v zdravstvu, da bi zaposlili ljudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa noben nas ne vpraša če imamo družino, otroke...

polona2 -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 22:50:30)

Popolnoma podpiram zaprtje trgovin ob nedeljah, tako sem glasovala tudi na referendumu,
sem se pa do sedaj večkrat tudi sama znašla v nedeljo v trgovini, ampak to je samo moja lenoba ali nečimrnost, vse potrebno, bi si lahko brez težav priskrbela v soboto.
Prav je, da se trgovine ob nedeljah zaprejo.

KIRA -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 22:54:32)

jaz sem tudi glasovala proti. moj mož je tud moral delat na sobote, nedelje, praznike - skratka petke in svetke, pa take šihte, da niso zanikamor. včasih je v 2 dneh samo 2 uri spal (je bil varnostnik). pa ga ni noben vprašu kaj pa kako.
poleg tega pa - če bi bli seveda naši sindikati malo bolj sposobni - bi delavkam izposlovali kakšen drug prost dan, da bi si lahko urejale kae zadee, ki si jih drgač med tednom ne morejo, ali pa morajo dati dopust. v nedeljo recimo ni nikjer uradnih ur???!!!
že razumem, da bi bile rade več z družino. ampak kdo pa je mislil na medicinske sestre, pa dohtarje, ,pa tako naprej. dost j takih  poklicov, ki tud v nedeljo morjo delat. recimo peki - drgač v ponedeljek ni kruha. še najbolj pravilno bi bilo, da bi se v takih strokah, kjer je treba v nedeljo delat, določil drug prost dan. poleg tega je pa nedeljsko delo itak bolje plačano kot kak navaden delavnik.
no, toje bilo le nekaj razlogov.
sicer je pa vse, ki so glasovali ZA vlada itak nategnila. ker so sedaj naredili toliko izjem in posebnih trgovin in kajjazvemše, da je skoraj vse odrto, razen velikih trgovskih centrov (beri interspar itd...). tako da je vse skup bla to ena velika natega. vlada itak dela kaj hoče, za to ne rabi referendumov, ki by the way - stanejo ogromno denarja, pol jih pa ne spoštuje...
LP

tanaja* -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 23:09:47)

Jst nisem glasovala. Sem pa proti zaprtju.

Anonimen -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 23:24:41)

Jaz sem glasovala ZA zaprtje trgovin, to pa zato, ker imam čez cesto Petrol za ta nujne stvari...

pika** -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 23:30:55)

MISKA, KAKŠNA DRUŽINA NEKI ???
Živim v okolju, ki jei zelo veren, nedelja rezervirana za maše , družino...
Če bi šla od hiše do hiše, me prav zanima, kolk vrlih vernih mož in očetov , bi našla doma ??? Zelo malo, ker pridno podpirajo ob nedeljah šank v oštariji , ki je pljunk stran od cerkve.

To je moj skromni prispevek.

Suzi* -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 23:37:21)

Jaz tudi nisem glasovala, sem pa PROTI zaprtju.

Zato je bil pa referendum sprejet, ker večina, ki so/smo bili proti, ni šla na referendum, ker se nam je zdelo brezveze. ....sicer bo pa itak vse skupej v vodo padlo in bo sodišče slej ko prej ta zakon razveljavilo. Matr, še moji starši pravijo, da se zdaj vračamo nazaj v njihove čase, ko je bilo vse zaprto in so absolutno proti zaprtju trgovin ob nedeljah (pa skoraj nikoli ne gresta v trgovino v nedeljo).

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.1.2006 23:42:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

snorlax -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (2.1.2006 23:44:38)

Jaz nisem glasovala na referendumu. Če pa bi, bi bila proti zaprtju. Nikoli nismo hodili ob nedeljah zabijat čas v nakupovalne centre, ker mi itak grejo na živce. Priznam pa, da sem hodila večkrat ob nedeljah čez cesto v našo trgovino po kaj, česar mi je zmanjkalo. No, ravno danes sem bila presenečena, ko ni bilo nobene trgovine v bližini našega kraja odprte. Tudi tista, ki je bila odprta vse dni v tednu, je bila danes zaprta. No, potem smo imeli bolj čudno kosilo, skombinirano iz tistega, kar je bilo doma in nekaj ostankov novoletnega praznovanja, ampak nihče ni umrl od lakote. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Drugače je moja teta trgovka, ki dela skoraj vse dni in tudi veliko nedelj, pa je ravno par dni nazaj rekla, da je to ne moti in da se je navadila. No, njen mož pa je pek, on pa res dela vse noči, nadur ima čez 200, ne dobi plačanih, koristit pa jih tudi ne more. Pa si lahko kaj pomaga? Nič. Če mu kaj ne paše, lahko gre.

Poleg tega pozabljate na novinarje, ki skrbijo, da lahko gledate TV, poslušate radio, saj tudi to ni nujno, kajne? Zakaj ne bi nedelje preživeli v naravi in ob Človek, ne jezi se? Potem so tu še cestarji, policisti, zdravniki, gasilci, delavci na informacijah, taksisti, delavci na bencinskih servisih, kulturni delavci....pa verjetno sem še koga spustila.

Sicer sem pa odraščala v tistih časih, ko so bile trgovine ob nedeljah in praznikih zaprte, tako da se bomo že navadili nazaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lefairyon -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (3.1.2006 10:03:15)

nisem glasovala ne za ne proti...je pa tako da grem tudi sama včasih v nedeljo v trgovino, ker pač ugotovim da mi je zmanjkalo ravno tisto kar rabim...
če pogledamo pa tako, da so v zdravstvenem poklicu  in v katerih drugih vključena dežurstva in se dela celo soboto in nimajo časa it v trgovini potem jih ostane nedelja da si nabavijo stvari ki jih bojo potrebovali...tako da...mislim da za tistih nekaj ur ne bi krona padla iz glave nobeni trgovki...pa saj dobijo plačano za vraga...5000jurjev za eno nedeljo bi pa tud sama delala vse nedelje če je treba...ker živimo v času ko je denar naš vladar...na žalost...

Anonimen -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (3.1.2006 10:12:30)

Jaz sem glasovala ZA zaprtje, predvsem zaradi delavk, ki morajo ob nedeljah delat. Saj če bi bilo s plačilom vse urejeno, bi verjetno delale take, ki jim pač denar veliko pomeni (pa ne v slabšalnem pomenu - lahko, da ga rabijo - tako je to urejeno v tujini), ampak pri vas se delavce tako grozno izkorišča, da jim pa tega ne privoščim.
Tudi jaz delam nedelje in praznike, ampak se mi zdi blazno grdo in nepopisno egoistično, da bi pa zdaj rekla, kar naj drugi tudi trpijo, če moram jaz. To je pa milo rečeno GRDO.

Anonimen -> RE: ob nedeljah zaprte trgovine? (3.1.2006 10:26:29)

zakaj pa je nujno bencin tankat v nedeljo? a se ne mormo organizirat pa tankat v soboto al pa med tednom? bogi delovci na črpalkah! pa so tut trgovci nč kej bolj plačani!
zakaj pa je treba gostilne met v nedeljo odprte? a so življenskega pomena? boge kelnarce in kuharji! pa mislm da niso tko super plačani..bl na nivoju trgovk.
pa boge prodajalke na pokopališčih. a je nujno hodit na pokopališče pa rože tm kupvat ob nedeljah? a ne morte it v soboto al pa pondelk?
pa zakaj morjo avtobusi pa vlaki vozit ob nedeljah? doma bodte do tabližne cerkve boste pa že peš pršli pa v naravo do gmajne oz parka če ste v mestu. pa avte mamo tut skor vsi pa tankal smo že v soboto.
pa zakva morjo prodajat v nedelo na brezjah rožn vence pa buklice na štantih - a so to nujni življenski artikli?
pa zakaj mormo tv gledat pa cajtnge brat ob nedeljah? bogi novinarji, tiskarji in vsi zaposleni na radijih in televizijah k morjo ob nedeljah pa ponoč delat!
pa zakaj morjo fabrke ala sava delat na 4 šihte se prav tut ponoč med praznki in na nedelje? a so gume nujni življenski izdelek? pa so prov zaenk*** plačani ti delavci!
in še bi lahko naštevala kot argument da najbolje da v nedeljo zapremo kompletno državo in gremo vsi v naravo!

ah dejte no lepo vs prosim!

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>