nejča -> RE: NUJNO!!!Pregomin! (3.1.2006 13:48:28)
|
Mi smo bli v bolnici zaradi nejedenja mojega mlekca pa so mi napisali Pregomin. Mi je čudno, da ti pediatrinja ni napisala recepta, saj tud na škatli piše, da mora to ona določiti pač glede na otrokovo starost in stanje. Mi smo ga začeli dajat pri 2-h mesecih. V bolnici so na začetku res dali noter ta veliko žlico cukra (na 100 ml!!), da me je blo kar groza. Pol smo pa to hitro ukinili, ko sem dobila recepturo, kako to pripraviti. Prve 5 dni so tud njemu dali Aptamil AR, pa je kljub temu Pregomin papal, čeprav smrdi po soji, da je groza. Lakota dela svoje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Recept: Za 1000 ml pripravljenega Pregomina rabimo 30 meric Pregomin praha + 10 meric riževih kosmičev. 30 meric Pregomina zmešamo z 500 ml prekuhane, na 60°C ohlajene vode. Na štedilnik damo še 500 ml vode, zavremo, vanjo vmešamo riževe kosmiče in kuhamo 2-3 min ob mešanju (kot puding). To primešamo raztopljenemu Pregominu in na hitro ohladimo. Damo v hladilnik in porabimo v 24h urah. Glede na to, da je naše dete imelo komaj 2 meseca, smo morali kosmiče kuhat, če je tvoj večji, jih lahko kar take vmešaš v raztopljen Pregomin. Ta recept je zelo redilen, je pa po okusu boljši zaradi riževih kosmičev. Če je tvoje dete normalno veliko in težko, predlagam recepturo iz škatle, kateri dodaš malo riževih kosmičev ali pa vprašaj pediatrinjo. Lahko si pa tudi sama izračunaš kalorično vrednost tvoje mešanice, saj vemo, da naj bi imelo materino mleko približno 65 - 70 kcal na 100 ml.
|
|
|
|