puri -> RE: JANUAR - naš mesec! (12.1.2006 15:07:09)
|
pozdravljene januarčice[sm=smiley1.gif] Jaz sem včeraj prišla domov, ampak sem šele sedaj našla malo časa, da se vam oglasim. Ja, tudi pri meni se je en dan prej pojavila ta prozorno bela sluz, ki jo je bilo zelo malo, otrdevanje trebuha me je pa itak matralo že 14 dni prej. No, v soboto sem s tem otrdevanje zvečer tudi zaspala in se nisem več obremenjevala s tem, ker potem nikoli ni bilo nič iz tega. Ampak okrog dveh ponoči me je pa zbudila bolečina, za katero sem tudi najprej mislila, da to ni nič in sem zaspala nazaj. Čez 10 minut pa spet in potem sem se čisto zbrihtala in čakala na naslednji popadek. Spet je bil na 10 minut in zraven me je tudi bolelo. Pomislila sem, da tokrat pa morda bo, ker je to čisto druga bolečina, kot ponavadi in si sledi na 10 minut. Čakala sem še eno uro in bilo je vedno bolj boleče,....moj me je že zelo priganjal, naj greva, ker je bilo potem že kar na 5 minut, jaz sem pa še kar malo zavlačevala. Ampak potem se je pa začelo že res kar močno in bilo je zelo pogosto, tako da se niti stuširat nisem več upala in sem se samo na hitro umila in spakirala stvari. Na koncu sem res že prav pohitela. Potem me je že kar skrbelo, da ne bom rodila že doma. V porodnišnico sva prišla okrog 4-ih in ko so me pregledali so ugotovili, da sem že 7 cm odprta in da ni več časa za britje in klistir in sem šla kar direkt v porodno. Tam popadki sploh niso bili tako hudi in bili so zelo poredko, tako da so mi že mislili dati umetne, ampak potem se je pa malo bolj začelo. Problem je bila edino glavica, ki se kar ni hotela spustit nižje, jaz sem bila pa že čisto odprta. Zato so mi ob vsakem popadku premikali oz potiskali še glavco navzdol in to mi je bilo še najhuje, ampak je tudi to minilo in končno je prišel čas, ko sem lahko pritisnila in mali Maj je bil kmalu zunaj! Rodila sem 4 minutke čez 6 zjutraj. Bila sem presrečna,...ta porod mi je bil najbolj čustven in najbolj mi je ostal v spominu. Maj je pa tudi nekaj posebnega, ker je drugačen od prejšnjih dveh, je namreč temen in ima kar veliko las, prejšnjedva jih namreč skoraj nista imela. So pa potem kasneje rekli, da je kar malo prelahek, za to starost in da se mu je verjetno na koncu že zelo slabo godilo in da še dobro, da se je porod začel, ker bi bilo lahko kaj narobe[sm=zmeden.gif] To je pa to, ko nimaš nobenih pregledov[sm=grrr.gif],....ne vode, ne krvi, koliko sem odprta, zakaj otrdevanje non-stop,........Sem kar jezna na G,...še dobro, da se je tako končalo. Bogi revček, je verjetno zadje dni oz. tedne stradal notri. Ker zadnji UZ okrog 30-ega tedna je pokazal kar težkega otročka, potem je šlo pa verejtno samo še na slabše. Rekli so, da je bilo morda premalo plodovnice, ali pa da je bil kaj preveč stisnjen, da ni dobival dovolj hrane, ali pa da je bilo na kaj s posteljico,... Vglavnem važno, da se je lepo končalo, težo bo pa že še nadoknadil. Ima pa zamenjeno noč in dan in sem čisto izmučena, ker ponoči se bi crkljal in se stiskal, podnevi, pa komaj da odpre oči[sm=jezicek.gif],.....saj bo[sm=smiley1.gif] Vsem januarčicam, ki ste že rodile ČESTITAM, ostalim pa želim čim lažji in čim hitrejši porod. Slikce bom dala pa tudi kmalu gor. Alenka,.....tebi sem pa jaz poslala SMS že kmalu po tem, ko sem rodila, ampak očitno ga nisi dobila,.... lp
|
|
|
|