Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 21:47:18
|
|
|
|
KIRA
|
praktično nič, ker več ne zahaja v tako družbo in ne hodi na pijanice. ko je bil mlajši, je pa tud po gajbo piva spil na žurki. ampak ga je na srečo minlo in niti več piva noče doma pit, kaj šele kaj drugo.
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 21:49:01
|
|
|
|
KIRA
|
z nasvetom ti p ažal ne morem pomagat. proti alkoholu se je težko brit. moj fotr je tud alkoholik in smo zaradi tega vsi trpeli in trpimo. zakon je šel po zlu, vnukov praktično ne pozna... LP
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 21:54:31
|
|
|
|
Magi*
|
moj tudi ne hodi okoli in ne popiva. je pa dal tudi to skoz (pa ne samo on, hehe). ga pa tudi skoraj nič ni doma, ker ima podjetje in non stop dela. ampak po delu pride pa takoj domov. trezen in lačen. seveda tu in tam gre tudi s prijatelji na pijačo, vendar zelo redko. meni ne bi bilo všeč, če bi redno s prijatelji na pivu visel.
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 21:59:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Maksimalno enkrat na teden se zgodi, da gre moj dragi s kakšnim sodelavcem po službi na eno pivo. Večinoma tudi ostane pri enem pivu, zelo redkokdaj to postaneta dve pivi. Doma spije kakšno Laško za žejo, ob gledanju televizije ali po obroku (med igranjem igric na računalniku mu ne uspe). Da bi šel kam ven žurat, pa že skoraj ne pomnim. Včasih (morda enkrat mesečno) z enim prijateljem malo "zabluzita", ampak to pri prijatelju doma, tako, da vedno vem, kam poslat taksi, da mi ga dostavi na dom.
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 22:03:48
|
|
|
|
ona
|
Ja,tak odnos pa ni uredu! Moj dragi gre včasih ven a nikoli ne pije,še kadar greva skupaj,ko bi lahko kaj spil,da ga jaz peljem domov,še takrat pije brezalkoholno. To kar praviš,da mu ful pomenijo kolegi je zame neumno!Na prvem mestu je družina če se je odločil da jo ima in potem so prijatelji!Saj je prav da gre občasno kam ven na pijačo,ampak vsak dan je pa preveč!Na tvojem mestu bi ga malo primila v roke,saj se tako obnašanje lahko samo stopnjuje in boš vse težje reševala situacijo.Provaj se nekako pogovorit z njim na lep način,če ne pa mu provaj kaj zagrozit,da greš stran ali kaj podobnega!Vsekakor se morata usest in se pogovorit!
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 22:05:14
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Moj mož zelo malo hodi naokoli, mogoče enkrat na tri mesece z enim kolegom, pa še to ga moram jaz vzpodbujat, da sploh gre, sicer imam slabo vest. Imam namreč dosti več različnih aktivnosti, kot on. Sicer pa sploh ne pije alhkohola, tako da ti kaj pametnega ne morem svetovati.- LP Pi-kica
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 22:18:29
|
|
|
|
Lu
|
Anonimna pri nas je podoben primer. Zdaj pa sploh ker je kot on pravi ˝veseli december˝. Vsak večer je treba it ven na pijačko indomov pridit od 1-5 zjutraj. Jaz samo penim. Sploh ne vem več kaj naj še nardim. Sem že vse probala. Ko sem pošteno zagrozila je bilo dobro 3 dni in zdaj je spet vse po starem. Fora je pa pri njemu v tem da že od nekdaj žura, potem sva skupaj žurala, zdaj imava otroka in jaz ne žuram več on pa še vedno isto. Tudi meni vedno reče pa pejt še ti ven. Ja men pa res ni it za ven takrat k bo on hotu Se mu pa potem tako maščujem, da z Majo ponavadi zjutraj ko on še spi full rogovilimo ravno tam kjer je on. Aja pa včasih mu jo celo poturim. Moram bit tud jaz žleht. Jaz samo upam, da še jutri norija potem pa mir za nekaj časa.
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 22:32:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Hihi, zdej se ti javljamo same take, ki majo pridne može in fante doma. Tudi moj namreč ne pije, je pa tud res, da ne sme, zaradi zdravstvenih težav. Pred tremi leti sva namreč 1. januar preživela po bolnicah, ker je mel moj dragi zjutraj na novo leto hud epileptični napad, sprožil pa ga je prav alkohol in pomanjaknje spanca. Do takrat sploh nisem vedla, kaj lahko alkohol naredi. Ni treba poudarjat, da je bilo to eno najhuših trenutkov v mojem življenju, ker sem mislila, da bo umrl. No, od takrat ma pač tablete in abstinira orej že tri leta. Tam pa tam spije kakšno brezalkoholno pivo (velik tud tega ne sme, ker ma še diabetes ). Gre pa na pijačo kdaj po službi, sam to je vsake dva tedna mal, pa itak pije kavo al pa kej.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 30.12.2005 22:34:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 23:29:24
|
|
|
|
lelaval
|
Včasih ga je spil, ampak miniki so tisti časi.
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 30.12.2005 23:36:51
|
|
|
|
piščanc
|
moj ga je tudi veliko žural, pa potem sva ga skupaj žurala, ampak ko sva se odločila za družino, je to postalo zgodovina. pride trenutek parkrat letno in to celo zaželjen, to je pa tudi vse. ti pa svojega hitro pred dejstvo postavi, da ni več pri mamici, ampak pri ženi. pa veseli december gor ali dol. fuj, neodgovorneži
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 0:07:17
|
|
|
|
Annny
|
Moj spije mogoče 2 pivi letno na kakem roj. dnevu, ampak še takrat mu je žal, saj od piva dobi na bradi mozolj...resno Drugače pa ne pije nikakršnega alkohola, pa tudi kave ne...je pa nor na coca-colo
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 0:27:05
|
|
|
|
Jutra
|
Nimam takih težav, na srečo. Anonimna, me pa zanima, če je tvoj tudi prej, preden sta imela otroka, rad zahajal v takšno družbo in ga rad žingal? Ker, če ja, potem si na tihem vedela, kaj te lahko čaka s takšnim moškim...
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 10:24:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pišem kot mož in oče: Alkohol samo zaradi žurke je ena stvar, alkohol zaradi "reševanja težav" pa čisto druga zadeva. Rezultat ponavadi (razen) pijanosti ni isti. V prvem primeru se po končani žurki človek želi naspati in je načeloma sproščen (zdivjan) ter drug dan normalen človek. V primeru osebne krize, stiske, itd... je zadeva drugačna. Alkohol nudi kratek beg v nek boljši svet iz katerega je vrnitev v realnost težka in zoprna. In če nekomu uzameš "upanje" oz. nek tak beg se upre. Škodljivost gor lai dol. Osebna kriza (depresija, strah, paranoja - karkoli) ni enostavna zadeva in kdor ni dal tega ćez na srečo ne ve kako je to. Poanta vsega tega je v tem, da raziščite z odkritim pogovorom kje so vaši možeki oz. kolk jim res pomenite vi oz. pijača. Lahko bo celo življenje hodil samo na eno pivo. Zaradi tega ni alkoholik in tisto pivo nima veze. Pač ni mu za biti doma... Je pa res drage žene, da vsak moški ostane doma če dobi nekaj dobrega od svoje žene, a ne. Nismo vse mi krivi...
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 10:41:38
|
|
|
|
Wahoo RR
|
Tudi pri nas ni tega. Tudi ne bi pustila. Moj je prej tud vedno po šihtu spil 1, 2, 3 pirčke...Druzga itak ni mel... Vedel je kakšen odnos imam jaz do alkohola in nikakor ne bi pustila, da ga čakam doma z večerjo ali kaj takega. Sploh zdej ko imava Lino. Hvalabogu ga niti ne mika. Sem pa tja, pa ni problem če bi šel ven, sam da vem kje je in da ga pridem iskat oziroma da ne vozi, če je pil ali da se vozi z nekom ki je pil. Saj grem tudi jaz včasih ven in tudi spijem kozarček...Vglavnem v mejah normale... Tudi pri nas doma je bil ( ni več ) prisoten alkohol, čeprav jaz kot otrok tega nisem niti občutila ( ni bilo nobenega nasilja itd ). Je pa tudi alkohol prispeval k ločitvi. Moja sestra mi je pred časom rekla, da pač nimava take družine, ki bi se z veseljem skupaj dobivala za praznike. Kaj čmo....Pa še kako je zadela... In ne želim, da bi mi to kdaj rekla Lina... Jaz bi na tvojem mestu zaropotala, čeprav tako kot je že ena napisala...če je delal to že prej, si v bistvu vedela kaj te čaka. Če pa ne, pa premisli kaj je morebitni povod.
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 10:50:51
|
|
|
|
Pupica
|
Nazadnje je prišel dobrovoljček, ko so imeli pred šolskimi počitnicami z sošolci zaključek. Čeprav sem ga pričakovala bolj v in v kasnejših urah, me je popolnoma presenetil. Prišel je 1 uro pred napovedano uro, in le malo nasmejan. drugače pa je pri nas doma alkohol na vidnem mestu, ker ga nihče ne pije. On le občasno če kaj fizičnega dela(zdej recimo ko je kidanje snega aktualno, pa jesni sekanje drv), potem spije kako pivce. To je pa tut vse. Se nimam za pritoževat.
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 11:59:59
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Je pa res drage žene, da vsak moški ostane doma če dobi nekaj dobrega od svoje žene, a ne. Nismo vse mi krivi... Ne, to pa ni res. Mogoče v nekaterih primerih, ne pa vedno!!!! Enostavno povedano: ženske nismo moška družba in pač le te ne moremo nadoknadit. Nekateri moški pa pač vse preveč radi zahajajo in pohajajo z moško družbo. Sej je vse lepo in prav, v mejah normale, ne pa ves svoj prosti čas... iz dneva v dan... Tu je pa nekaj narobe!
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 12:03:05
|
|
|
|
Maček Muri
|
Moj okrog ne hodi, malo okroglega sem ga v vseh letih videla parkrat. Pri kosilu skupaj spijeva kozarec vina in to je to. Da bi pa hodil s kolegi okrog, ni šans. Se mu zdi trapasto. Ma meni bi včasih še pasalo, da bi kam šel, pa ne mislim popivat. Tega me res ni strah.
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 12:11:55
|
|
|
|
cmokec
|
Mojega pa jaz še nikoli (v 12 letih) nisem vidla pijanega in me prav zanima, kako se obnaša in kakšen je takrat. Druga pesem je moj oči. Nikoli ni veliko pil, je pa (sicer je že dolgo tega) občasno "prijadral" domov pijan. In se spomnim, kako sva ga z mami čakale, ko se je že spustila tema. Kdaj bo prišel, al se bo sam pripeljal, ... so bila standardna vprašanja. Na srečo se je vedno dobro končalo. Jih je pa od mami naslednji dan vedno poslušal, saj mu je cel dan najedala. Pred leti je imel srčni infarkt in od takrat je pa mir. Očitno je res vsaka stvar za nekaj dobra.
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 12:44:47
|
|
|
|
tinadvojčica
|
Jaz zdaj ne vem ali sem samo jaz čudna ali ste se pa res javile same izjeme.Ne podpiram alkohola da smo si na jasnem samo če se ga pa človek vsake toliko čase načiže pa tudi ni katastrofa.Pri nama je tako da grem jaz vsake toliko časa(včasih enkrat na mesec včasih pa redkeje) ven s svojimi prijateljicami in na žalost ne pijem soka.Ampak v tem jaz ne vidim nič slabega.Pa tudi on gre včasih ven ampak on gre na rekreacijo in tam včasih spije pivo ali dva.jaz v vsem tem ne vidim nič slabega je pa res da morajo biti ene meje in to kar se dogaja tebi anonimna je pa preseglo vse meje.mislim da se morata nujno in iskreno pogovoriti ampak mislim da če je že alkoholik mu samo pogovor ne bo pomagal.Jaz imam v družini primer alkoholika pa je že izgubil vse na svetu;ženo,otroka v glavnem družino pa še vedno vztraja in to ni nič lepega za videti.Tako da potrudi se in mu probaj pomagati.
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 12:47:18
|
|
|
|
Anonimen
|
moj ne pije sploh, oz zelo redko na kakih rojstnih dnevih al pa kej. ampak to je pirček dva al pa kozarc vina, v petih letih kar sva skup je bil enkrat pijan - za zaključek fasa. js pa ne pijem sploh nikol!
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 31.12.2005 13:47:59
|
|
|
|
karmy
|
javle so se samo tiste k majo pridne fante in možeke... tako kot revščine se slovenci tudi sramujemo če naši možeki popivajo okol k žolne... da ja ne bi kdo zvedu da mamo skorajšnega pijančka v hiši/stanovanju... moj bivši je rad hodu okol s kolegi, pa zapravljal denar za njih, pa pili so ga k žolne.... nekaj je če gre ene parkrat...problem nastane pri večkratnih ponavljanjih... ko ga ni več doma in je več v gostilnah kot pri svoji lepši polovici... res je..če so problemi doma, grejo taki se zapit da grejo za kratek čas v lepši svet... jzt osebno ne maram zateženih ljudi..in če bi mi moj neprestano težil bi se ga šla jaz napit... eno kolegico sem pred časom poslušala kuk histerično kriči... pa to za prazen nič...ni čudno da je njen tip spizdu... ...to ne govorim o zvišanem glasu ampak histerija..še nikol slišala žensko tak kričat... sm misla da se bo razpočla...
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 1.1.2006 11:49:29
|
|
|
|
babylove
|
Kaj svetovati? Dvomim, da ti lahko kdo svetuje, kaj storiti v konkretnem primeru, saj je v končni fazi vse odvisno od njega in ne od tebe. Od njegove odločitve, njegovega karakterja in vztrajnosti, njegovih prioritet, zrelosti, pogleda na življenje itd. Lahko poizveš, kako se te zadeve odvijajo v drugih družinah; rešitev težave pa je odvisna zgolj od vaju oz. od njega. Pri nas so bile občasne težave z alkoholom (pred poroko in otrokom); pomagalo ni nobeno kreganje, vreščanje ali kričanje, noben razumen pogovor, nobeni ultimati. Šele ko sem ga dejansko zapustila, je pomagalo. Ampak ko si 1x v tej fazi (da imaš resen namen zaživeti brez njega), je težko (in rizično) dati še eno možnost. Meni se je obrestovalo, niti kapljice več ne spije. Ob priložnostih za šampanjec goljufa z redbullom ali otroškim šampanjcem. Srečno!
|
|
|
|
RE: VAŠI PARTNERJI IN ALKOHOL 1.1.2006 12:01:14
|
|
|
|
lex
|
Oprosti ampak red boš morala zdaj narediti, ko imata še malega otroka, potem to več ne gre. Moj ati je točno tak (on sicer spije 1 pivo), amapk mimo sosedove gostilne pa ne zna it. Potem ko pride domov, se na je in gre v delavnico ampak zvečer pa ga zvizne še na eno pivo. vem, da ne pije veliko ker sem delala prek študenta tam, ampak če bi jaz bla moja mami bi po , moj če pride 2x na leto domov amortale pa je že cel (tak da se mi že smili revež ). Kaj pa če mu predlagaš, da proba vsaj en teden zdržat brez kolegov po službi, pa naj gre vsaj zvečer ven ko otrok že spi? Upam, da bosta čiprej rešla spor - UDARI PO MIZI!!!
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?